Vedetele şi dependenţele lor. De ce ajung starurile la dezintoxicare

Dincolo de imaginea pe care şi-o crează în urma unor strategii de marketing bine puse la punct, vedetele sunt şi ele oameni normali, cu probleme, frustrări şi trăiri greu de gestionat uneori. Multe dintre ele şi-au găsit, de-a lungul anilor, refugiul în diferite dependenţe, care mai devreme sau mai târziu i-au dus în clinici de reabilitare.

19 ian. 2013, 12:41

Bogat sau sărac, celebru sau nu, tot omul este expus la ispite. Dacă pentru oamenii obişnuiţi acestea pot fi, însă, un lux, oamenilor cu bani le este mai la îndemână să cedeze tentaţiei de a-şi satisface curiozităţile. Aşa se face că o mulţime de vedete se internează periodic în clinici specializate pentru a-şi trata dependenţa de droguri, alcool sau chiar de… sex.

Vă prezentăm mai jos celebrităţi care au ajuns cel puţin o dată în clinici de reabilitare:

Drew Barrymore este poate cea mai precoce „dependentă” din lumea starurilor. Actriţa a ajuns prima oară la dezintoxicare în 1989, când avea doar 14 ani şi era dependentă de cocaină, drog pe care îl folosea încă de la 12 ani. Au urmat alte câteva internări în perioada adolescenţei, dar din fericire pentru viaţa şi cariera ei, Drew a reuşit apoi să se ţină departe de droguri.

Elton John a recunoscut la un moment dat că ar fi putut sfârşi rău din cauza drogurilor. În tinereţe, el s-a internat într-o clinică pentru a-şi trata dependenţa, dar şi bulimia.

Kate Moss a fost şi ea dependentă de droguri, iar în 2005 a apelat la serviciile unei clinici specializate pentru a-şi învinge problemele.

Demi Moore a fost internată la reabilitare la începutul lui 2012, pentru a-şi trata anorexia şi dependenţa de medicamente care au făcut ca viaţa ei să ia o turnură neplăcută după divorţul de Ashton Kutcher.

Kelly Osbourne a semănat foarte bine cu tatăl ei, celebrul rocker Ozzy Osbourne, în privinţa abuzului de droguri. A reuşit totuşi să scape de acest obicei, după un „sejur” la o clinică de dezintoxicare.

Robert Downey Jr. a ajuns şi el pe la dezintoxicare din cauza consumului de heroină şi cocaină, dar a reuşit să nu se mai atingă de droguri din 2001.Pentru Eminem, dependenţa de droguri a fost mai mult decât o temă abordată în piesele sale. În 2005, rapperul american a intrat la dezintoxicare şi a fost nevoit să-şi anuleze turneul european din cauza dependenţei de un somnifer, Zolpidem.

Boy George a fost prins de poliţie cu cocaină şi doar un „sejur” la dezintoxicare l-a scăpat de închisoare, în 2006.

Mel Gibson, unul dintre actorii cu cea mai mare cotă de la Hollywood, a avut mari probleme cu alcoolul şi chiar a fost nevoit să intre la reabilitare, după ce a fost reţinut pentru că a urcat la volan băut.

Frumuşica Winona Ryder a avut mari probleme din cauza dependenţei de calmante. În 2002, actriţa a fost pusă sub acuzare pentru furt şi vandalism, iar pentru că asupra ei a fost găsită o reţetă pentru analgezice, judecătorul a obligat-o să se înscrie într-un program de consiliere psihologică pentru a-şi trata dependenţa.

Tot din cauza calmantelor a avut probleme şi Courtney Love. Văduva lui Kurt Cobain a ajuns în faţa judecătorilor din cauza posesiei de medicamente şi, după ce a lipsit la mai multe înfăţişări, a fost condamnată să intre într-un program de reabilitare, în 2004.

Charlie Sheen, cunoscut în special pentru rolul din serialul „Doi bărbaţi şi jumătate”, a fost internat la dezalcoolizare în 1999, pentru a evita închisoarea, după ce a fost prins de poliţie băut la volan. Despre el se spune că ar fi acum dependent de droguri, însă totul este doar la nivel de speculaţie.

O dependenţă rar întâlnită sau recunoscută l-a adus pe David Duchovny în situaţia de a se interna într-o clinică de reabilitare: dependenţa de sex. Culmea, actorul a jucat rolul unui personaj obsedat sexual în „Californication”.

Amy Winehouse nu a reuşit să scape de dependenţa de alcool şi de droguri, în ciuda repetatelor încercări. În iulie 2011 a murit ca urmare a unei absorbţii puternice de alcool, după o perioadă de abstinenţă.