Vehicul militar cu migranţi, răsturnat în Turcia. Sunt şase morţi

Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 27 au fost rănite după ce un vehicul militar, care transporta migranţi pentru a fi deportaţi, s-a răsturnat marţi în provincia Hatay (sud), situată la graniţa cu Siria.

24 sept. 2019, 16:18
Vehicul militar cu migranţi, răsturnat în Turcia. Sunt şase morţi

Accidentul s-a produs în districtul Reyhanli, la aproximativ 21 km de punctul de frontieră Cilvegozu, a declarat guvernatorul provinciei Hatay. Doi dintre răniţi sunt soldaţi turci.’

Vehiculul transporta ‘migranţi ilegali care urmau să fie deportaţi’. Nu se ştie deocamdată de unde veneau migranţii şi nici unde aceştia urmau să fie deportaţi.

Turcia adăposteşte cel mai mare număr de refugiaţi din lume – peste 4 milioane – dintre care 3,6 milioane sunt sirieni, potrivit hurriyetdailynews.com

Ankara şi-a intensificat recent eforturile pentru deportarea migranţilor clandestini pe fondul problemelor economice şi al nemulţumirii din ce în ce mai mari a populaţiei.

Istanbulul, cel mai mare oraş al ţării, a dat termen până la 30 octombrie refugiaţilor sirieni pentru a părăsi oraşul, în caz contrar urmând să fie expulzaţi.

Turcia susţine că sirienii instalaţi la Istanbul fără acte vor fi reinstalaţi în locul unde au fost înregistraţi prima oară în ţară şi nu vor fi expulzaţi.