Vei rămâne uimit: Cum scade riscul de cancer spălatul corect pe dinţi

Igiena dentara este esentiala pentru sanatatea intregului organism, nu doar pentru cea a cavitatii bucale. Mai mult, spalatul pe dinti, efectuat corect, poate scadea semnificativ riscul de aparitie al cancerului.

27 apr. 2014, 06:37
Vei rămâne uimit: Cum scade riscul de cancer spălatul corect pe dinţi

Stiati ca Michael Douglas nu a facut cancer de gat din cauza fumatului sau a alcoolului, ci din cauza virusului papiloma uman (HPV)? Specialistii in oncologie au descoperit ca acest virus gasit responsabil pentru multe cazuri de cancer de col uterin este la fel de periculos pentru gat pe cat este pentru organele intime ale femeii. Cu alte cuvinte, poti face cancer in gat daca contractezi HPV facand sex oral. Mai mult, Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA a stabilit ca 60% din cazurile de cancer orofaringian (gat, limba si amigdale) sunt cauzate de virusul papiloma uman.

Insa exista o cale prin care poti reduce riscul aparitiei acestui tip de cancer: spalatul corect al dintilor. De altfel, persoanele care au o igiena dentara proasta prezinta riscuri de 56% mai mari de infectare cu HPV decat cele care au o cavitate bucala ingrijita corespunzator: asta inseamna atat spalat pe dinti regulat, temeinic, cat si folosirea apei de gura si a atei dentare, dar si o vizita cel putin anuala la dentist.

Continuarea pe Lyla.ro.