Veneţia a secat! Oraşul plutitor al Italiei, imagini devastatoare! Autorităţile nu pot ajunge la intervenţii

Veneţia s-a confruntat în ultimele luni cu inundaţii, fiind cea mai înaltă maree din ultimul timp. Însă, acum, oraşul plutitor al Italiei aproape a secat. Nivelul apei din canalele interne au scăzut brusc, iar acest lucru a afectat activitatea oraşului.  

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 09:37

Au fost măsuraţi 60 de centimetri sub nivelul obişnuit al mării, cu câteva zeci mai puţin decât în mod obişnuit, iar în următoarele zile ar putea scădea şi mai mult.

Turiştii ajunşi în oraşul plutitor al Italiei nu se vor putea plimba cu gondale pe canalele interne ale oraşului, acesta fiind de nerecunoscut după ce apele au secat. Fenomenul este provocat de către un reflux mai puternic decât în mod obişnuit fiind afectată activitatea gondolierilor, dar mai ales a hidro-ambulanţelor şi pompierilor care nu pot ajunge la intervenţii.

Fenomenul este unul obişnuit, Veneţia se confruntă în fiecare an, atât cu inundaţii, cât şi cu secetă. 

Veneţia este principalul oraş al regiunii Veneto şi al Italiei nord-orientale. Oraşul este capitala provinciei cu acelaşi nume şi număra, în anul 2013, 264.534 de locuitori. Întregul oraş a fost declarat în anul 1979 patrimoniu al umanităţii de către UNESCO.