Venezuela: Peste 20 de deţinuţi în greva foamei au murit în urma unei intoxicaţii cu medicamente

Cel puţin 21 de deţinuţi în greva foamei au murit miercuri în Venezuela în urma unei intoxicaţii cu medicamente, au anunţat poliţia şi o organizaţie nonguvernamentală.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 07:54
Venezuela: Peste 20 de deţinuţi în greva foamei au murit în urma unei intoxicaţii cu medicamente

Deţinuţii au intrat marţi în greva foamei pentru a protesta împotriva tratamentelor inumane şi încălcărilor de drepturi ale omului la care au fost supuşi de către angajaţii închisorii Uribana din statul Lara, în sud-vestul Venezuelei.

Şaptesprezece deţinuţi au murit în această închisoare, potrivit poliţiei. Alţi patru deţinuţi transferaţi din închisoarea Uribana la închisoarea Tocoron, în statul Aragua, au decedat din aceleaşi cauze, a indicat Observatorul Venezuelean al Închisorilor (OVP). Potrivit acestei organizaţii nonguvernamentale de apărare a drepturilor omului, deţinuţii s-au răsculat şi s-au dus la infirmerie, unde s-au otrăvit înghiţind numeroase medicamente.

Ministerul Penitenciarelor a indicat că decesele au fost cauzate de ‘înghiţirea necontrolată’ de medicamente, printre care antibiotice şi pastile împotriva epilepsiei şi hipertensiunii, dar şi alcool.

În august, Observator Venezuelean al Închisorilor a indicat că suprapopularea centrelor de detenţie din Venezuela a ajuns la 190% şi a denunţat condiţiile insalubre şi violenţa din închisori, unde 150 de deţinuţi şi-au pierdut viaţa în primul semestru din 2014.

Conform acestui raport semestrial, la sfârşitul lunii iunie în Venezuela existau 55.007 deţinuţi, la o capacitate teoretică de 19.000 de locuri, iar dintre ei, aproape două treimi erau în aşteptarea procesului. Venezuela are 30 de milioane de locuitori.