Venezuela: Preşedintele Maduro speră într-o reuniune guvern-opoziţie în prezenţa Papei Francisc

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat că o reuniune între reprezentanții guvernului și cei ai opoziției, în prezența Papei Francisc, este pe cale să fie organizată, cu scopul de a relansa dialogul, înghețat din decembrie, relevă AFP.

06 feb. 2017, 04:24
Venezuela: Preşedintele Maduro speră într-o reuniune guvern-opoziţie în prezenţa Papei Francisc

„O întâlnire cu Papa Francisc este în curs de pregătire. Sper ca aceasta să poată fi pusă la punct”, a arătat Maduro, în cadrul alocuțiunii sale duminicale, difuzată de televiziunea publică, fără a furniza indicații privind o dată posibilă.

În decembrie, coaliția de opoziție MUD (centru dreapta) a înghețat negocierile între guvernul președintelui socialist și opoziție, organizate din octombrie sub patronajul Vaticanului și Uniunii națiunilor sud-americane (Unasur).

Opoziția, care controlează parlamentul și cere alegeri anticipate, îl acuză pe președintele Maduro că a aruncat țara într-o criză politică și economică gravă.

Viitoarele alegeri prezidențiale sunt prevăzute în decembrie 2018, actualul mandat al lui Maduro luând sfârșit la începutul lui 2019.

Venezuela se confruntă cu o situație catastrofală din punct de vedere economic, marcată de penurii alimentare și medicamente, precum și de o hiperinflație cauzată de scăderea prețului petrolului, principala resursă a țării.