Verdeţuri care apar în luna martie şi proprietăţile lor pentru sănătate

Prima luna a primaverii ne aduce cadouri minunate din partea naturii. Vezi ce verdeturi apar pe piata si de ce e bine sa le consumi pentru sanatatea ta.

22 feb. 2016, 07:28

VERDETURI CARE APAR IN LUNA MARTIE. In luna martie apar loboda, spanacul, salata verde, usturoiul verde, ceapa verde, rucola romaneasca, leurda, leusteanul, mararul, loboda si laptuca, printre altele. Iata mai jos beneficiile pentru sanatate ale zarzavaturilor care se nasc odata cu ghioceii.

La ce serveste cataplasma cu leustean

In martie, una dintre vedetele zarzavaturilor este leusteanul. Frunzele proaspete de leustean se folosesc in bucataria romaneasca in ciorbe, sosuri, salate sau diferite mancaruri cu carne si cartofi.

Cataplasmele cu frunze zdrobite de leustean se pot aplica pe piele in caz de ulceratii sau psoriazis, reducand considerabil simptomele jenante. De asemenea, sucul de leustean este ideal in curele de detoxifiere deoarece purifica sangele.

Spanacul, bun pentru tuse, dureri arteriale sau rahitism

Spanacul trateaza o serie de afectiuni printre care hipertensiunea arteriala, tusea, rahitismul si anemia. Spanacul activeaza secretiile pancreatice si este un puternic agent anticancerigen.

Loboda rosie, pansament pentru plamani

Extractul sau sucul de lonoda ori decoctul din semintele acestui zarzavat ajuta la vindecarea bolilor de plamani si a durerilor de stomac.

Ceapa verde, aliata diabeticilor

Ceapa verde scade nivelul de zahar de sange si este indicata pentru probleme glicemice. Printre alte proprietati ale acestei legume senzationale se numara cele diuretice si reglatoare endocrine.

Urzicile, prietenele inimii

Urzicile sunt ideale pentru bolile cardiovasculare si sunt recomandate, mai ales sub forma de ceai, pentru cei care au astm.

Rucola iti pune oasele in functiune

Rucola este bogata in vitamina K, esentiala pentru intarirea si dezvoltarea oaselor. Vitamina K ajuta la absorbtia calciului in oase si dinti.

Citeşte mai multe pe revista teo