VERDICT Consiliul de Judecată l-a EXCLUS din Armată pe locotenentul protestatar de la Câmpia Turzii

Consiliul de Judecată întrunit în cadrul Unității Militare de la Câmpia Turzii a decis, luni seară, excluderea din Armată a locotenentului Alexandru Gheorghe. Membrii Consiliului l-au găsit pe ofițer vinovat pentru toate cele patru capete de acuzare, potrivit adevarul.ro.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 18:36
VERDICT Consiliul de Judecată l-a EXCLUS din Armată pe locotenentul protestatar de la Câmpia Turzii

„Vitejia” de a se prezenta la protestele din Piaţa Universităţii în data de 23 ianuarie l-a costat cariera pe tânărul locotenent Alexandru Gheorghe.

„Piesa fusese deja scrisă. Este absolut aberant tot ce s-a întâmplat azi la Câmpia Turzii. Nu s-a judecat nimic pe fond”, a spus apărătorul locotenentului Alexandru Gheorghe, generalul Ion Panaitescu.

Printre motivele pentru care tânărul locotenent se află în faţa Consiliului de Judecată se numără: neînștiințarea comandantului despre deplasarea și în alte localități pe timpul părăsirii garnizoanei în data de 23 ianuarie 2012,  participarea în data de 23 ianuarie 2012 la mitingul din Piața Universității, purtarea uniformei militare pe timpul participării la miting, acordarea de interviuri și declarații reprezentanților mass-mediei civile fără a păstra echidistanța politică a Armatei și totodată furnizând informații exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcției și a structurii unde se găsește aceasta.

 

Într-un interviu pentru Romania TV locotenentul-protestatar din Piaţa Universităţii a declarat că nu se teme că ar putea fi exclus din Armată în urma gestului său de a veni în Capitală pentru a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii. „Am fost primit foarte bine de colegi, dar bineînţeles în particular”, declarat Alexandru gheorghe la Romania TV.