Verdict devastator pentru Simona Halep în plin proces de dopaj la TAS. Interzisă pe viaţă!

În mijlocul acuzațiilor de dopaj care o vizează pe Simona Halep, un cunoscut jurnalist englez susține că aceasta ar trebui interzisă să mai joace tenis pentru tot restul vieții. Acest punct de vedere aduce în discuție necesitatea unei abordări mai aspre în privința dopajului în sport.

05 mart. 2024, 09:44
Verdict devastator pentru Simona Halep în plin proces de dopaj la TAS. Interzisă pe viaţă!
Verdict devastator pentru Simona Halep în plin proces de dopaj la TAS. Interzisă pe viaţă!

Verdict devastator pentru Simona halep în plin proces de dopaj la TAS. Damian Rielly, jurnalist englez, argumentează că sportivii depistați pozitiv cu orice substanță interzisă ar trebui să primească automat interdicția pe viață din sport. Acesta aduce în discuție faptul că există mereu loc pentru interpretări în cadrul regulilor actuale și că o astfel de măsură ar simplifica enorm lucrurile.

„Sportivii care sunt prinși pentru dopaj par să se plângă adesea de suplimentele contaminate. De ce iau ei suplimente în primul rând? De ce sunt contaminate suplimentele? Întrebări. Întotdeauna mi se pare greu de crezut. Dacă ar fi după mine, orice atlet găsit cu ceva în organism care nu poate fi cumpărat într-un supermarket bine aprovizionat ar fi interzis pe viață. Cred că acest lucru ar simplifica lucrurile în mod semnificativ. Așa cum e acum, e mereu loc pentru interpretări sau justificări”, a spus Damian Rielly pentru iamsport.ro.

Citeşte şi: Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Sancţiune anulată pentru un supliment contaminat

Cazul de dopaj al Simonei Halep a stârnit o dezbatere intensă în rândul experților, jucătorilor de tenis și a publicului în general. În acest context, Simona Halep și-a susținut nevinovăția la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne, iar verdictul este așteptat să fie emis la sfârșitul lunii martie. În cazul unui verdict nefavorabil, Simona Halep nu are de gând să renunțe şi a dezvăluit că are deja un plan alternativ, în care își va dedica atenția și energia fundației pe care a înființat-o.

Astfel, în eventualitatea în care nu va mai putea juca tenis, Simona Halep intenționează să se implice activ în proiectele desfășurate în cadrul fundației ce îi poartă numele. Fundația condusă de Simona Halep se axează pe trei domenii-cheie: sport, sănătate și educație. Sportiva exprimă recunoștință față de sprijinul părinților săi și își propune să continue să contribuie la dezvoltarea tinerilor talente prin intermediul fundației.

„Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Alături de partenerii mei voi încerca să dezvolt proiecte de lungă durată. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lasa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect”, se arată pe site-ul oficial al Fundaţiei Simona Halep.