Un sportiv de la Iaşi a fost UCIS cu un pumn. Ce pedeapsă a primit criminalul

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dat verdictul final în cazul ucigaşului atletului Ştefan Pavel. Magistraţii au schimbat încadrarea jurudică şi l-au condamnat pe agresor la închisoare cu executare.

17 dec. 2014, 09:27
Un sportiv de la Iaşi a fost UCIS cu un pumn. Ce pedeapsă a primit criminalul

Tribunalul Iaşi stabilise în vară o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru agresorul Vasilică Baciu, după uciderea sportivului ieşean Ştefan Pavel, dar Curtea de Apel a schimbat modul de încadrare a pedepsei. Judecătorii au decis ca Baciu să primească tot patru ani de închisoare, însă în regim de detenţie. Au fost păstrate celelalte dispoziţii ale sentinţei iniţiale, printre care şi plata către familie a unor daune materiale de 19.000 de lei şi a unor daune morale de 200.000 de lei.

În noaptea de 21/22 septembrie 2013, sportivul Ştefan Pavel s-a întâlnit cu amicul său, Vasilică Viorel Baciu, în barul Artemis, din Iaşi, iar la un moment dat cheful a degenerat. Pavel l-a scuipat pe Baciu, dar pe moment, agentul de pază din local a pus capăt conflictului. Sportivul a ieşit de bar. „Victima a fost urmată de inculpat care, din prag, l-a lovit cu piciorul peste picioare. Pavel l-a îmbrâncit, iar Baciu i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă, care l-a proiectat cu capul de pavaj. La rândul său, inculpatul a ricoşat din propria lovitură, ajungând pe caldarâm„, au spus procurorii.

Atletul a suferit un grav traumatism cranio-cerebral. Baciu a încercat să-i acorde primul ajutor, însă încercările sale de resuscitare nu au avut succes.