Verdict în cazul elevului mort la Filiaşi: a decedat ca urmare a unei lovituri primite în piept

Conform raportului medicului legist, adolescentul de 14 ani a murit în urma unui stop cardio-respirator cauzată de o lovitură primită în zona pieptului. Este vorba de lovitura primită chiar înainte de a se lovi cu capul de tocul uşii şi de a leşina. Incidentul s-a petrecut în pauza, după o oră de religie.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 11:12
Verdict în cazul elevului mort la Filiaşi: a decedat ca urmare a unei lovituri primite în piept

Din primele cercetări ale procurorilor rezultă că în timp ce doi elevi se jucau, unul dintre elevi l-a împins în zona pieptului pe celălalt, acesta din urmă s-a lovit cu capul de uşă şi a leşinat. La şcoală a ajuns în 3 minute o ambulanţă. Medicii spun că băiatul în vârstă de 14 ani era în stop cardio-respirator, că au făcut manevre de resuscitare şi l-au transportat la spital. În zadar, însă. Copilul de 14 ani a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

O dramă trăieşte şi colegul victimei. Elevul vinovat este puternic marcat de acest incident. El urmează să fie audiat de procurori şi să povestească cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în clasă după ora de religie, când a avut loc altercaţia.

Elevul agresor va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ. Potrivit legii, cel care a dat lovitura nu va răspunde penal pentru că nu are încă 16 ani, vârsta minimă de la care se răspunde pentru astfel de fapte. Foarte probabil, el va merge la o şcoală de corecţie, pentru lovituri cauzatoare de moarte.