Verdict în procesul ziaristei Anna Politkovskaia: Cinci acuzaţi au fost declaraţi VINOVAŢI de ASASINAT

Cei cinci acuzaţi de asasinarea jurnalistei ruse de investigaţie Anna Politkovskaia, specialist în Cecenia, au fost declaraţi vinovaţi de un tribunal din Moscova, a anunţat marţi seară agenţia Interfax, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 19:47
Verdict în procesul ziaristei Anna Politkovskaia: Cinci acuzaţi au fost declaraţi VINOVAŢI de ASASINAT

Patru inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de a fi organizat atentatul împotriva jurnalistei la intrarea în imobilul ei, în timp ce al cincilea a fost declarat vinovat de comiterea crimei, a precizat Interfax, preluată de AFP.

Ancheta care a condus în faţa judecătorilor cele cinci persoane direct implicate în atentatul comis în 2006 nu i-a identificat niciodată pe cei care l-ar fi pus la cale.

Asasinarea jurnalistei de investigaţie ce lucra pentru ziarul independent Novaia Gazeta, foarte critic faţă de politica Kremlinului în Cecenia, a emoţionat întreaga lume şi a stârnit indignarea mass-media străine şi organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Asasinate care au zguduit lumea: Anna Politkovskaia, jurnalista incomodă, ofrandă de ziua lui Putin

Printre cei cinci acuzaţi declaraţi vinovaţi marţi, unii erau judecaţi în apel după ce au fost achitaţi în primă instanţă în 2009.

Un fost poliţist Dmitri Pavliucenkov, acuzat de a fi localizat-o pe Anna Politkovskaia şi furnizat arma pentru uciderea ei a fost condamnat la 12 ani de închisoare într-un lagăr în 2012.