Verdict pentru edilii din Jilava şi Snagov, acuzaţi de corupţie

Zi plină de emoţii pentru edilii din Jilava şi Snagov, dar şi pentru vicepreşedintele Consilului Judeţean Ilfov. Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă îi arestează pentru 29 de zile, aşa cum a cerut DNA, care îi acuză de corupţie. Cei trei vor primi vestea în libertate, pentru că ordonanţele de reţinere au expirat.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 07:24
Verdict pentru edilii din Jilava şi Snagov, acuzaţi de corupţie

Edilii din Jilava si Snagov, Adrian Mladin si Apostol Muşat, şi vicepreşedintele consiliului judetean Ilfov Gheorghe Roman au fost iniţial retinuţi pentru 24 de ore, dar ordonanţele de reţinere le-au expirat în timpul procesului, aşa că cei trei au fost eliberaţi. Susţinătorii lui primarului Muşat l-au asteptat inflăcăraţi pe viceprimar.

Denunţător în acest caz a fost Florian Puiu, om de afaceri. El voia un plan de parcelare pentru un teren pe care avea de gând să îl vânda unei societati comerciale. Primarul din Jilava i-a cerut 500.000 de euro, din care a primit 50.000. El a pretins ca are influenţă pe lânga preşedintele oficiului de cadastru Ilfov, şi-a pus şi finul să facă un contract de cesiune fals cu denunţătorul, ca să ascundă luarea de mită. Cum lucrurile trenau, a intervenit primarul din Snagov pentru a urgenta treburile. Acesta a pretins şi el că are aceeaşi influenţă şi a cerut bani.