Verdictul medicilor: colanţii dăunează grav sănătăţii

Îi purtăm fără rezerve, la sală, la jogging sau chiar în oraş, cu o ţinută casual, peste un tricou maxi. Uşor de purtat, comozi, subţiri şi la modă, colanţii sunt cei mai buni prieteni. Trei atribute care fac din pantalonii de yoga un must-have al oricărei femei. Dar tu ştiai că dăunează grav sănătăţii?

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 10:16
Verdictul medicilor: colanţii dăunează grav sănătăţii

O varietate de afecţiuni ale pielii pot apărea datorită „unor haine care nu respiră bine şi menţin sudoarea aproape de piele, creând astfel multă căldură şi umezeală”, a declarat un specialist.

Citeşte şi  Cum îndepărtăm cu uşurinţă mirosurile neplăcute

Cel mai mare pericol este foliculita, o inflamţie a glandei sebacee de la baza firului de păr, care apare în urma fricţiunii şi a hainelor strâmte. Foliculita se prezintă pe spate la femeile care poartă sutien de sport, dar orice fricţiune care se extinde poate crea un risc, precum spinning-ul, care poate cauza foliculită pe fese.

Vaginita şi candidoza apar deseori datorită purtării de îmbrăcăminte strâmtă pe o durată mai lungă. E şi mai mare riscul pentru persoana care ia antibiotice, pentru acnee, de pildă.

Citeşte mai mult pe feminis.ro