Verdictul specialistului în cazul recursului Simonei Halep la TAS: „Sunt şanse să-i reducă suspendarea, dar nu semnificativ. Există multe elemente ştiinţifice”

Cristian Cernodolea, avocat specializat în sport și agent FIFA, a comentat la Gsp Live situația tenismenei Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj, care va încerca în luna februarie, la TAS, o reducere a pedepsei.

18 ian. 2024, 11:14
Verdictul specialistului în cazul recursului Simonei Halep la TAS: „Sunt şanse să-i reducă suspendarea, dar nu semnificativ. Există multe elemente ştiinţifice”

„Depinde foarte mult de strategia pe care Halep o va adopta. Părerea mea este că sunt șanse minime ca ea să fie achitată, să i se ridice complet suspendarea, pentru că există multe elemente științifice în cazul ei.

Dopingul e un ”strict liability offense”, adică dacă te-am prins dopat, ești dopat! Nu mă interesează cum ți-a ajuns în sistem substanța interzisă. Nu ești prezumat a fi nevinovat, există prezumția că te-ai dopat în mod voluntar. Sunt șanse să i se micșoreze pedeapsa, însă nu semnificativ”, a precizat Cernodolea la GSP Live.

„Acum reprezint un tenismen ATP (n.r. Dragoș Nicolae Mădăraș) într-un caz cu ITIA, agenția care a condamnat-o și pe Halep. Cunosc bine procedurile, atât pe cele de la ITIA, cât și pe cele de la TAS.

Citeşte şi: Cum l-a convins Pro TV pe Cătălin Moroşanu să revină la Survivor. „De data aceasta nu voi uita cine sunt!”

Pot să spun că cei de la ITIA nu sunt tocmai total imparțiali când vine vorba despre judecarea sportivilor. Ei te acuză ca fiind vinovat, tot ei numesc judecătorul care dă verdictul…E cumva o anomalie din punct de vedere juridic.

La TAS, Simona poate va avea parte de un proces mai echidistant, dar mi-e greu să văd o achitare, poate o reducere a pedepsei.

Am văzut că Simona a început să-și întoarcă armele către Mouratoglou și să mute cumva vina pe alte aspecte. Dar nu aș putea să anticipez un verdict total favorabil Simonei”, a mai spus Cernodolea.

Citeşte şi: Veste uriaşă primită de Simona Halep de la TAS. Ce a decis tribunalul de la Lausanne în legătură cu suspendarea pentru dopaj