Veste uriaşă primită de Simona Halep de la TAS. Ce a decis tribunalul de la Lausanne în legătură cu suspendarea pentru dopaj

Simona Halep se pregătește să își susțină cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj. Românca își propune să demonstreze nevinovăția sa în fața autorităților sportive din Elveţia.

17 ian. 2024, 19:38
Veste uriaşă primită de Simona Halep de la TAS. Ce a decis tribunalul de la Lausanne în legătură cu suspendarea pentru dopaj
Veste uriaşă primită de Simona Halep de la TAS. Ce a decis tribunalul de la Lausanne în legătură cu suspendarea pentru dopaj

Veste uriaşă primită de Simona Halep de la TAS. Dragoș Suciu, jurnalist Digi Sport specializat pe tenis, şi-a manifestat optimismul cu privire la rapiditatea cu care ar putea veni verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Acest lucru ar putea fi benefic pentru Simona Halep, oferindu-i posibilitatea de a-și planifica antrenamentele în funcție de rezultat. De asemenea, jurnalistul adaugă că, indiferent de verdict, procesul de revenire la un nivel competitiv pentru Simona Halep ar putea dura o perioadă îndelungată. Dragoş Suciu remarcă și absența jucătoarelor române în turul doi al Australian Open, evidențiind faptul că este prima dată în 17 ani când nicio reprezentantă a țării nu a reușit să se califice.

„7-9 februarie sunt audierile și ar trebui să vină ceva mai repede rezultatul decât în cazul primei instanței. Să sperăm că da pentru că în măsura în care află și Simona mai repede rezultatele, poate să își pregătească ciclul de antrenament. Ca să revii la un nivel cât de cât bun s-ar putea să dureze ceva. Te uiți la Svitolina, te uiți la Wozniacki, te uiți la alte jucătoare, care au absentat din alte motive, nu poți să vii să…”, a spus Dragoş Suciu.

Citeşte şi: Suspendare-record dictată de ITIA înaintea de recursul înaintat de Simona Halep la TAS. „17 încălcări ale regulamentului!”

Jurnalistul subliniază importanța Simonei Halep în tenisul românesc, afirmând că absența ei la evenimente majore influențează perspectiva țării în competițiile de Grand Slam. El adaugă că fără Simona Halep, entuziasmul și patriotismul în rândul fanilor ar putea să nu mai fie la fel de constant și puternic, arătând că aceasta a fost „vârful generației” în tenisul românesc.

„Apropo, e primul Australian Open din 2007 încoace în care nu avem nicio jucătoare calificată în turul doi. Au trecut 17 ani, asta apropo de ce vine din urmă. Nu prea vine nimic din urmă. Dacă te uiți pe cine ai avut pe tablou, ok, Jaqueline Cristian, o jucătoare din generația nouă, deși are și ea 25 de ani. În rest, Sorana face 34, Ana Bogdan face 32. Ai avut trei jucătoare pe tablou, e un număr mic. Irina Begu a lipsit din cauza unei accidentări, dar și ea face 34. O aștepți pe Simona să facă cu atât mai mult în condițiile astea. Nu știu dacă vom mai fi obișnuiți să ne uităm la Grand Slam-uri în săptămâna a doua atât de constant și cu același sentiment patriotic cu care ne-am uitat ani de zile datorită tuturor jucătoarelor, dar cu precădere datorită Simonei Halep. Simona a fost vârful generației”, a precizat Dragoş Suciu.

Citeşte şi: Lovitură teribilă pentru Simona Halep înaintea verdictului de la TAS. Ion Ţiriac a făcut anunţul