Verestoy Attila SE OPUNE ieşirii UDMR de la guvernare

Senatorul Verestoy Attila, lider al Organizaţiei Teritoriale UDMR Odorhei, consideră că ieşirea Uniunii de la guvernare nu este o soluţie şi pledează pentru dialog şi o continuă negociere.

10 iul. 2014, 11:25
Verestoy Attila SE OPUNE ieşirii UDMR de la guvernare

Verestoy Attila a declarat, pentru AGERPRES, că este un practician al negocierii şi al dialogului şi este de părere că UDMR are nişte obligaţii faţă de electorat şi trebuie să se aplece asupra problemelor reale, care cer soluţii reale.

Problema se poate rezolva printr-o continuă negociere care poate dura până la alegerile din acest an. (…) Probabil că unii consideră că e o soluţie (ieşirea de la guvernare n.r.). Eu cred, în continuare, că UDMR-ul are nişte obligaţiuni faţă de electorat în primul rând şi ne vom apleca asupra problemelor reale care cer soluţii reale (…) Pledez pentru dialog. Sunt un practician al negocierii şi al dialogului şi al căutării unor compromisuri din care fiecare parte are un câştig. În continuare cred că acesta este un joc cu sumă pozitivă sau poate să fie un joc cu sumă pozitivă’, a declarat senatorul UDMR Verestoy Attila.

Consiliul Permanent al UDMR se va întruni vineri, la Cluj Napoca, pentru a lua o decizie privind situaţia creată după ce Guvernul român, prin Ministerul de Externe, a susţinut poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti ‘Minority SafePack’, potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale, iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.