Vergil Chiţac, primul parlamentar diagnosticat cu COVID 19, susţine că a fost supus unui linşaj mediatic

Vergil Chiţac, primul parlamentar confirmat cu coronavirus, a acordat primul interviu după ce s-a însănătoşit. Senatorul spune că a fost supus unui linşaj mediatic.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 08:46
Vergil Chiţac, primul parlamentar diagnosticat cu COVID 19, susţine că a fost supus unui linşaj mediatic

Într-un interviu acordat publicaţiei Bursa, Vergil Chiţac mărturiseşte că nu crede că a fost infectat la Bruxelles, de la adunarea NATO, aşa cum, spune el, s-a tot vehiculat iresponsabil de o parte a presei. „Medicii mi-au transmis că, având în vedere evoluţia şi manifestarea bolii, cel mai probabil infectarea a avut loc în săptămâna dinaintea testării.

Faptul că am fost acuzat public că aş fi ştiut că sunt infectat sau că m-am purtat iresponsabil după aceea mi-a lăsat un gust foarte, foarte amar. Nu ştiu cui a folosit acest linşaj mediatic şi cine a fost în spatele lui, dar ştiu că lângă senatorul care a luat elicopterul SMURD din cauza durerilor de burtă ar fi mers şi unul care a refuzat izoleta… Familia mea a suferit enorm citind toate comentariile de pe Facebook şi fiind martora linşajului mediatic întins pe aproape o săptămână. Click-urile înseamnă bani. Dar cine repară aceste lucruri?”, se întreabă senatorul.

În cadrul aceluiaşi interviu, el cere populaţiei „să îşi calce pe orgoliile şi convingerile personale şi să se protejeze, pentru că această criză este mai gravă decât a crezut iniţial toată planeta. Dacă nu pentru ei, să o facă măcar pentru bunicii, părinţii şi copiii lor, care nu au nicio vină în situaţia de faţă. Am crezut că mie nu mi se poate întâmpla, mai ales că nu am prezentat simptomele specifice.

Este un inamic invizibil, aşa că aveţi grijă de voi şi aveti încredere în autorităţi. Nici eu nu mă aşteptam să mi se întâmple tocmai mie, mai ales că nu am prezentat simptomele specifice.

Trebuie să-i apreciem pe toţi lucrătorii din domeniul sănătăţii care se află în primele linii ale luptei împotriva pandemiei. Ei valorează astăzi de cel puţin două ori greutatea lor în aur, ca să mă exprim metaforic. Toate aprecierile mele pentru întregul colectiv medical de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

A fost foarte reconfortant pentru mine să întâlnesc personal medical care îşi face profesia cu atâta pricepere şi dăruire. Şi un gând special pentru doamna doctor Corina Maxim care, pot spune, că mi-a salvat viaţa. Una din lecţiile pe care trebuie să le învătăm la „sfârşitul zilei” va fi că trebuie să construim spitale noi şi să le dotăm pe cele existente ca să ne rămână medicii acasă şi noi să fim mai bine îngrijiţi”.

Senatorul PNL Vergil Chiţac şi soţia sa au fost diagnosticaţi cu coronavirus în 13 martie, ulterior fiind confirmat şi fiul lor. Cei trei au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, după atacul lui Iohannis: Să o lase mai uşor cu ameninţările, că nu e Fuhrer