Verificări ale Corpului de Control al premierului la Ministerul Economiei legate de târgul SIAL

Membri ai Corpului de Control al premierului sunt într-o acţiune de documentare la Ministerul Economiei legate de acţiunile întreprinse pentru participarea producătorilor agricoli români la târgul SIAL, a anunţat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

19 oct. 2016, 12:28
Verificări ale Corpului de Control al premierului la Ministerul Economiei legate de târgul SIAL

„E o problemă care se află (…) în atenția prim-ministrului Dacian Cioloș și, în această dimineață, Corpul de control al prim-ministrului a început o acțiune de documentare la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Obiectivele acestei acțiuni de documentare sunt demersurile întreprinse de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri pentru participarea României la Târgul industriei alimentare SIAL Paris. Și anume, modalitatea de închiriere a spațiului destinat standului României, derularea procedurii de atribuire a contractului și sumele plătite pentru asigurarea participării României la Târgul industriei alimentare”, a declarat Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit lui Iolu, concluziile, la nivelul premierului, vor veni după ce această acțiune de documentare a Corpului de control va fi gata.

Partidul Social Democrat (PSD) i-a cerut ministrului Economiei, Costin Borc, să-şi dea demisia pentru că nu a sprijinit participarea producătorilor români din industria alimentară la SIAL 2016, unul dintre cele mai mari târguri de produse alimentare din lume care are loc în această perioadă la Paris.

PSD susţine că Guvernul a fost ”mult mai preocupat să susţină companiile străine şi producătorii din afara României, ignorând interesele legitime ale românilor”. 

PSD cere demisia ministrului Costin Borc după scandalul participării României la Târgul alimentar de la Paris

Adrian Hădean, chef cunoscut în România, a postat un video pe Facebook în care a afirmat că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziţie alimentară din lume din cauza Ministerului Economiei, care nu a mai facilitat banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

În replică, vicepremierul Borc a postat pe Facebook mai multe fotografii cu producători români de la SIAL. „Poate că standurile nu sunt cum am vrea să fie, sigur că sunt multe probleme şi că a fost mult efort să se ajungă acolo. Dar Ministerul Economiei nu a cerut bani nimănui, mai mult de atât, a plătit cei 300 de mii de euro pentru chirie şi utilităţi. Trebuie însă să învăţăm din fiecare greşeală, îmi cer scuze faţă de cei pe care i-am supărat sau i-am enervat cu birocraţia din minister. Nu pot decât să-i asigur că fac în fiecare zi tot ce pot ca lucrurile să fie mai uşoare pentru firmele cu care interacţionăm. Câteodată cu succes, câteodată cu eşecuri”, a transmis el.