Verificări ale inspectorilor de la IJ la DNA Ploieşti după înregistrările apărute în presă

Sediul DNA Ploieşti a ajuns sub lupa Inspecţiei Judiciare. Inspectorii IJ se află la sediul DNA Ploieşti încă de vineri dimineaţă, de la ora 7, unde verifică mai multe documente, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 08:46
Verificări ale inspectorilor de la IJ la DNA Ploieşti după înregistrările apărute în presă

Verificările inspectorilor IJ au loc după ce în presă au apărut mai multe înregistrările şocante făcute publice de fostul politician Vlad Cosma, dar şi a unei autosesizări din partea Inspecţiei Judiciare.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

„Indiferent de culoare, etnie, religie sau opțiune politică, nu trebuie să fii condamnat pe niște probe false și ceea ce s-a întâmplat la Ploiești, cred că a oripilat o țară întreagă. Sunt mai multe declarații care să susțină ceea ce am afirmat public despre cei patru procurori pe care i-am enumerat în plângerea depusă.”, a spus Vlad Cosma.