Verificări după ce un şofer a semnalat că la o benzinărie o pompă umplea rezervorul maşinilor „cu aer”

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face verificări după ce un şofer a semnalat că, la o benzinărie din Argeş, o pompă de combustibil funcţiona, deşi rezervorul acesteia era gol.

11 aug. 2022, 12:33
Verificări după ce un şofer a semnalat că la o benzinărie o pompă umplea rezervorul maşinilor „cu aer”

Verificări după ce un şofer a semnalat că la o benzinărie din Argeş o pompă umplea rezervorul maşinilor „cu aer”.  Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş au făcut un control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, după ce un şofer a semnalat faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real.

„Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi > cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze”, se arată în comunicatul ANPC.

Citeşte şi: Compensarea preţului carburanţilor ar putea fi eliminată. Ciucă: Prețurile au scăzut. La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă

Comisarii ANPC au extins controlul la produsele comercializate şi au fost constate abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

„Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, în zilele următoare fiind verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie”, a mai precizat ANPC.

Citeşte şi: Preţ carburanţi, 10 august 2022. Benzina standard a coborât sub 7.5 lei pe litru pentru prima dată în ultimele 5 luni

Un caz similar a fost făcut public în județul Dâmbovița, pe 9 august. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Dâmbovița s-a autosesizat după ce un șofer de tir a postat live pe Facebook cum din pompa unei benzinării de lângă Găești în loc de motorină iese aer, potrivit ziare.com.

”Vii la pompă să alimentezi şi uite, ia să vedem, înregistrează? Ia uitaţi! Ia ziceţi, băi fraţilor, veniţi şi alimentaţi. Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a spus bărbatul în înregistrarea de peste 35 de minute.