Verişoara lui Voiculescu: Nu-l mai consider o rudă. Este şters din sufletul meu

Paraschiva Silaghi, vara primară a lui Dan Voiculescu, a afirmat miercuri seara, la România TV, că nu-l poate ierta pe politician pentru că i-a turnat familia la Securitate. "Iertarea asta trebuia să o primească de la părinţii mei", a spus Silaghi.

13 feb. 2013, 21:34
Verişoara lui Voiculescu: Nu-l mai consider o rudă. Este şters din sufletul meu

Silaghi s-a arătat contrariată de faptul că Voiculescu, în pofida atâtor decizii care i-au fost nefavorabile în cazul colaborării lui cu Securitatea, mai are încă o cale de atac. „Pentru mine este o mirare că se cere o revizie la o decizie irevocabilă ce nu poate fi atacată. Este o discreditare a justiţiei, o palmă dată statului de drept. În toţi aceşti ani, domnul Voiculescu a încercat să lovească în statul de drept„, a declarat Paraschiva Silaghi amintind că în Germania, ţara în care trăieşte de 40 de ani, oficialii regimului nazist şi cei care l-au susţinut au fost blamaţi public şi scoşi din viaţa publică.

Nu-l mai consider o rudă pentru că relaţiile în familie sunt sfinte. Mama lui a fost cea mai bună prietenă a mea (…) Este şters din sufletul meu„, a spus femeia. Ea a spus că nu are nici măcar dreptul să-l ierte pe Voiculescu pentru faptul că şi-a turnat la Securitate propriile rude. „Iertarea asta trebuia să o primească de la părinţii mei, care încă mai trăiau în 1989 şi pe care i-am adus cu greu din ţară. Putea să vină atunci şi să-şi ceară iertare”, a spus Silaghi.

Ea a relatat că Voiculescu o vizita în mod constant în Germania, în anii ’70, pentru a descoperi mai târziu că acele vizite reprezentau pentru vărul ei doar o misiune trasată de Securitate.

Pe 10 ianuarie a avut loc primul termen al procesului în care verişoara lui Dan Voiculescu, Paraschiva Silaghi, îi cere acestuia daune morale de 21.000.000 de euro pentru că i-a afectat imaginea începând cu vremurile când vărul ei o turna la Securitate până în zilele noastre. Nici Dan Voiculescu nu s-a lăsat mai prejos şi a deschis şi el un proces civil contra lui Silaghi.

Verişoara liderului PC îi cere acestuia daune pentru că familia sa a avut de suferit de pe urma notelor date de Voiculescu la Securitate. La rândul său, Dan Voiculescu se simte lezat de acuzaţiile femeii şi a cerut judecătorilor să o oblige pe aceasta să îi plătească daune de 136.000 euro.

„Jigneşte justiţia încontinuu, nu se poate treaba asta.136 de mii de euro pentru că m-a pârât la Securitate, eu trebuie să plătesc treaba asta, nu am ştiut că trebuie să plătesc”, a spus Silaghi la prima înfăţişare.

Paraschiva Silaghi a fost unul din martorii cei mai importanţi în procesul pe care Dan Voiculescu l-a deschis împotriva CNSAS, care a i-a dat verdict de poliţie politică. Voiculescu a pierdut acest proces, instanţa confirmând că politicianul a fost turnător al fostei Securităţi.

Paraschiva Silaghi îl acuză pe acesta că şi-a turnat propria familie. Femeia susţine că părinţii ei au făcut şi închisoare pentru că au fost turnaţi la Securitate.

„Domnul Dan Voiculescu şi-a cerut cariera de turnător, cu familia. Când am făcut odată curat, am găsit 100 de coroane suedeze. A doua zi a venit Securitatea şi mi-a arestat părinţii pentru că deţineau valută. Părinţii au ramas în puşcărie o perioadă, mama a ieşit pentru că a făcut primul infarct, iar tata a mai rămas. Foarte înfuriaţi de ceea ce li s-a intamplat, au cerut în continuu să plece. Au cerut plecarea definitivă din ţară”, a declarat Paraschiva Silaghi.