Veronica Schmidt a împodobit bradul alături de copiii din programul „şcoală dupa şcoală” susţinut de Fundaţia Michael Schmidt

Bradul de Crăciun este deja unul cu tradiție în fosta casă parohială din satul Criț, astăzi pensiunea „Casa Kraus”, fiind gazda unei clase de suport educațional pentru copiii defavorizați din zonă. Este un brad cu o semnificație aparte, pentru că este realizat de către copiii din programul "Școală după școală”, coordonat de Fundația Michael Schmidt. Fundația a fost înființată în anul 2010 de către Michael Schmidt, proprietarul Automobile Bavaria Group, și de către soția sa Veronica, cea care se ocupă de programul „Școală după școală”, prin care copiii sunt primiți cu brațele deschise la Casa Kraus, cu o masă caldă și cu ajutor în pregătirea temelor primite de la școală, scrie forbes.ro.

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 09:52

În fiecare an, micuții și Veronica împodobesc bradul, iar tema din acest an a fost realizarea unui pom altfel, construit din deșeuri găsite în natură pe care copiii le-au colectat. Elevii au conștientizat importanța protejării mediului înconjurător, după care și-au folosit imaginația pentru a-și crea propriile decorațiuni de brad.

 „Într-una din vizitele mele, colindând străzile satului Criț împreună cu micuții, chemați afară de nămeții de zăpadă, ne-am propus să ne jucăm inteligent și creativ. Pentru că jocul este modalitatea ideală prin care copiii descoperă și învață lucruri noi”, afirmă Veronica Schmidt.

Aventura  începe într-un loc însemnat și plin de istorie, cu biserici fortificate vechi de sute de ani, dar amenințat de capriciile vieții moderne.

„Din dragoste pentru natură și comunitate am ales să facem un exercițiu de imaginație și inventivitate prin care să redăm utilitatea materialelor și ambalajelor folosite în gospodării. Dorința noastră a fost de a transforma aceste deșeuri într-o sursă de inspirație pentru comunitate și să tragem un semnal de conștientizare a problemelor pe care acestea le provoacă.

Astfel, au început să facă puțină curățenie și să colecteze sticle, doze și pahare, pungi și cartoane și s-au pus pe treabă. „Am descoperit că pe masură ce copiii vedeau că o sticlă murdară poate deveni o decorațiune unică, fețele li se luminau și camera pe care am trasformat-o în micul nostru atelier s-a umplut de veselie. Rezultatul fiind un brad de poveste, unicat si special.”