Veste bombă pentru români! O nouă pensie ar putea fi introdusă! Milioane de persoane vizate

Românii ar putea beneficia de o măsură suplimentară de creştere a veniturilor după încetarea perioadei active de muncă, prin înfiinţarea unor fonduri de pensii ocupaţionale. Un specialist fiscal a postat pe contul său de Facebook o analiză sintetică a prevederilor legislative.  

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 14:52
Veste bombă pentru români! O nouă pensie ar putea fi introdusă! Milioane de persoane vizate

Prevederea este stipulată de Legea nr 1/2020 privind pensiile ocupaţionele, însă sunt necesare facilităţi fiscale pentru ca actul normativ să se dovedească atractiv pentru salariaţi şi angajatori, declarară specialistul fiscal Adrian Benţa, pe contul său de Facebook. 

Citeşte şi: S-a votat! Toţi românii pot primi pensii suplimentare

”Prin această lege se creează cadrul normativ pentru înființarea unor fonduri de pensii ocupaționale, ca măsură alternativă pentru creșterea veniturilor salariaților actuali când vor fi la pensie. Demers bun în ansamblul său, Angajatorul in numele salariatului sau salariatul pot sa plateasca in timpul anilor de serviciu o suma de bani la fondul de pensii ocupationale, iar la implinirea varstei de pensionare salariatul obtine o pensie ocupationala pe langa cea din sistemul public.”

„Apreciez ca posibili salariati ar spune daca tot sunt aceleasi taxe iar tu angajator esti dispus sa le platesti, vrem bani in momentul de fata” , adăugă specialistul fiscal.
 
Adrian Benţa concluzionează că demersul normativ este bun, însă doar la modul în care este transpusă legea astăzi nu este atractivă nici pentru angajator, nici pentru salariţi, mai ales că aceştia aşteaptă salarii mari la zi.