Veste bombă pentru toţi şoferii din România. Va dispărea constatarea amiabilă în caz de accident! Schimbările radicale care se pregătesc!

În caz de accident, şoferii ar putea completa formularul de constatare amiabilă în format electronic, ceea ce ar înlocui formularele tipizate existente în acest moment.

25 mart. 2022, 13:01
Veste bombă pentru toţi şoferii din România. Va dispărea constatarea amiabilă în caz de accident! Schimbările radicale care se pregătesc!

Veste bombă pentru toţi şoferii din România. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să introducă posibilitatea completării formularului de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic. Acest lucru va veni în sprijinul atât al asiguraţilor, cât şi al persoanelor prejudiciate în incidentele rutiere.

Vorbim, aşadar, despre o adaptare a legislaţiei RCA la schimbările impuse de era digitală, se arată în proiectul de normă al ASF.

Potrivit Ziarul Financiar, este vorba despre proiectul de normă pentru modificarea şi completarea normei autorităţii de supraveghere financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

Citeşte şi: Acord istoric semnat între SUA şi Uniunea Europeană. Miliarde de metri cubi de gaze lichefiate vin din America, dependenţa de energia rusă va fi redusă drastic

Cum se va completa formularul de constatare amiabilă în format electronic. Ce trebuie să ştie toţi şoferii

Formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic reproduce acelaşi model grafic, conţine aceleaşi informaţii şi are aceeaşi valoare juridică cu cea a formularului tipărit. Pentru ca prezentul proiect de normă să se aplice, el trebuie adoptat de preşedintele ASF şi publicat în Monitorul Oficial, notează sursa citată.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, veste îngrijorătoare despre dotările Armatei Române. „Există avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii ’70”