VESTE BUNĂ de la Protecţia Consumatorilor: Blocurile cu datorii să nu mai rămână fără apă caldă şi căldură

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) pregăteşte o lege prin care se interzice debranşarea de la apă caldă şi căldură a blocurilor cu datorii. Practic, nu vor mai fi pedepsiţi toţi locatarii blocului din cauza rău-platnicilor, informează România TV.

14 mart. 2016, 08:01
VESTE BUNĂ de la Protecţia Consumatorilor: Blocurile cu datorii să nu mai rămână fără apă caldă şi căldură

Conducerea ANPC se întâlneşte cu mai mulţi specialişti pentru a pune la punct detaliile cu privire la elaborarea acestui proiect, un proiect care îşi propune să rezolve problema locatarilor care sunt la zi cu plata întreţinerii, însă care din cauza vecinilor rău-platnici sau a unui administrator care a fugit cu banii sunt nevoiţi să rămână iarna fără apă caldă şi căldură.

Citeşte şi Facturile la căldură a sute de mii de bucureşteni vor fi REANALIZATE VIDEO

Numai în această iarnă, au fost peste 300 de blocuri în această situaţie.

Cei de la ANPC spun că proiectul sună în felul următor. RADET trebuie să încheie contracte individual cu fiecare proprietar în parte, cu fiecare locatar din bloc. Astfel încât în momentul în care unul înregistrează datorii atunci RADET anunţă ANAF care pune poprire pe conturi, pe venituri şi se poate chiar ajunge la executarea silită, aşadar datornicul să rămână fără locuinţă.

Citeşte şi PROIECT DE LEGE: Un senator propune scoaterea de la întreţinere a copiilor de până la 3 ani