Veste bună pentru bugetari. De anul viitor tichetele de vacanţă vor avea o valoare mai mare

De anul viitor, tichetele de vacanţă vor avea o valoare mai mare cu 450 de lei. Asta, pentru că vor ajunge cât salariul minim, care creşte de la 1 ianuarie. Practic, salariaţii de la stat se vor bucura fie de condiţii mai bune, fie de mai multe zile în staţiuni, transmite România TV.

16 nov. 2017, 10:33
Veste bună pentru bugetari. De anul viitor tichetele de vacanţă vor avea o valoare mai mare

Valoarea unui tichet de vacanta va ajunge la 1900 de lei din decembrie 2018 echivalent cu un salariu minim pe economie.

Instituțiile publice și companiile cu capital majoritar de stat care nu au acordat tichetele de vacanță în 2017 vor face acest lucru începând cu 1 ianuarie 2018, sumele urmând să fie prevăzute în bugetul pentru anul viitor, a declarat în urmă cu o săptămână Mircea Dobre, ministrul Turismului, în cadrul dezbaterilor din Comisia economică, industrii și servicii a Senatului.

Vouchere de vacanţă 2018: Cine sunt beneficiarii şi cum se vor acorda acestea

La începutul lunii august, ministrul Turismului declara că instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat pot acorda vouchere de vacanță în 2017, dacă le vor avea cuprinse în buget la rectificarea din septembrie, iar cine nu poate cuprinde în bugete sumele necesare pentru aceste tichete, automat le vor acorda în 2018.

Conform ordonanței de urgență publicate în Monitorul Oficial din 30 iunie, instituțiile și autoritățile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară,”acordă, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (…) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz”.