Veste bună pentru elevi: Nu vor face cursuri pe 5 octombrie

Elevii nu vor face cursuri pe data de 5 octombrie, ci vor participa la activități educative și recreative cu prilejul Zilei Mondiale a Educației.

RomaniaTV.net
29 sept. 2015, 10:35
Veste bună pentru elevi: Nu vor face cursuri pe 5 octombrie

„Luni se vor desfășura activități educative și recreative dedicate Zilei Mondiale a Educației”, a declarat, marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu.

Începând din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Mondială a Educației să fie celebrată în fiecare an pe data de 5 octombrie.

CALENDAR AN ŞCOLAR 2015-2016: Când se dau Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

„Ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare, pentru că este Ziua Mondială a Educaţiei, şi acest lucru este stabilit în Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivelul ISMB”, a spus Marian Banu.

Conducerile unităţilor de învăţământ din Capitală au fost informate, printr-o adresă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, că ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare.

„Prin prezenta, vă reamintim, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, că ziua de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educaţiei) este zi nelucrătoare, conform dispoziţiilor art. 27 alin (4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de grupuri de unităţi ale ISMB„, înregistrat în 3 noiembrie 2014, se arată în documentul citat.

Astfel, în ziua de 5 octombrie, elevii nu vor avea cursuri, iar cadrele didactice vor stabili, împreună cu conducerile şcolilor, activităţile pe care le vor avea cu copiii, fiind recomandate activităţi educative şi recreative.

În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări.