Anunț pentru persoanele care au probleme cu stomacul! S-a inventat pastila inteligentă cu cameră de filmat

Descoperire incredibilă în lumea medicală! Oamenii de știință au inventat pastila inteligentă cu cameră de filmat, care va face pătrunde prin tractul digestiv și va investiga și identifica problemele tractului digestiv.

15 feb. 2023, 21:43
Anunț pentru persoanele care au probleme cu stomacul! S-a inventat pastila inteligentă cu cameră de filmat

Pastila inteligentă ar putea ajuta medicii să identifice cu precizie problemele digestive, sugerează un nou studiu. Senzorul poate fi monitorizat pe măsură ce se deplasează prin tractul digestiv şi poate ajuta la diagnosticarea tulburărilor digestive.

Printre acestea se numără afecţiuni precum constipaţia, boala de reflux gastroesofagian şi gastropareza, când alimentele trec prin stomac mai încet decât ar trebui, conform Mediafax.

Citiți și: Pastila care revoluționează lumea. Doctorul Mihail Pautov a făcut anunțul: Schimbă circuitele din creier și ajunge chiar în mușchii inimii!

În noul studiu, inginerii au explicat că micul senzor funcţionează prin detectarea unui câmp magnetic produs de o bobină electromagnetică situată în afara corpului, potrivit Independent.

Pastila inteligentă ar putea înlocui endoscopia

Intensitatea câmpului variază în funcţie de distanţa faţă de bobină şi, prin urmare, poziţia senzorului poate fi calculată pe baza măsurării câmpului magnetic. Inginerii au folosit tehnologia pentru a urmări senzorul în timp ce acesta se deplasa prin tractul digestiv al unor animale mari (porci).

Aceștia spun că acest dispozitiv ar putea oferi o alternativă la procedurile mai invazive la om, cum ar fi endoscopia, care sunt utilizată în prezent pentru a diagnostica tulburările de motilitate.

Inventatorii speră că pastila ingerabilă ar putea fi folosită de pacienţi în propria casă.

„Mulţi oameni din întreaga lume suferă de dismotilitate GI (gastrointestinală) sau de motilitate slabă, iar faptul de a avea capacitatea de a monitoriza motilitatea GI fără a fi nevoie să mergem într-un spital este important pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă cu un pacient”, a spus Giovanni Traverso, profesor asistent pentru dezvoltarea carierei Karl van Tassel de inginerie mecanică la MIT din America.

Tulburările de motilitate GI pot apărea în orice parte a tractului digestiv şi au ca rezultat faptul că alimentele nu reuşesc să se deplaseze prin tract. Pentru a diagnostica aceste afecţiuni se folosesc de obicei raze X, imagistică sau catetere.

Studiul a fost realizat în colaborare cu NYU Tandon și este publicat în Nature Electronics.

Citiți și: Pastila care revoluționează lumea. Doctorul Mihail Pautov a făcut anunțul: Schimbă circuitele din creier și ajunge chiar în mușchii inimii!