Veste bună pentru persoanele cu dizabilități! Se schimbă tarifele la serviciile de telefonie și date

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) schimbă tarifele la serviciile de telefonie și date pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, ANCOM actualizează măsurile de reglementare adresate acestor persoane.

09 nov. 2022, 22:22
Veste bună pentru persoanele cu dizabilități! Se schimbă tarifele la serviciile de telefonie și date

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) schimbă tarifele la serviciile de telefonie și date pentru persoanele cu dizabilități. Autoritățile își doresc să asigure un nivel bun de acces al acestora la serviciile de comunicații electronice. În perioada 31 mai 2022 – 30 iunie 2022, autoritățile au supus unei consultări un proiect de decizie ce viza măsurile adresate persoanelor cu dizabilități.

Tarife noi pentru persoane cu dizabilități

„Luând în considerare necesitatea adaptării pachetelor tarifare existente pe piață la specificul de consum al persoanelor cu dizabilități vizuale, respectiv auditive și/sau de vorbire, Autoritatea propune două configurații de pachete de servicii ce conțin un nivel minim de unități de consum, la tarife maxime recomandate a fi percepute de către furnizori.Astfel, pentru utilizatorii finali cu dizabilități auditive și/sau de vorbire, ANCOM propune punerea la dispoziție a pachetelor de servicii mobile care să conțină un număr nelimitat de SMS-uri utilizabile în rețeaua proprie și 300 de SMS-uri utilizabile în rețelele naționale, la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA, și, la cererea utilizatorului, un volum de date de 5 GB, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA, tariful total recomandat al pachetului fiind de 6 euro/lună, inclusiv TVA”, informează ANCOM.

De asemenea ANCOM mai spune că  ,,se propune configurarea pachetelor de servicii mobile care să conțină 2.000 de minute utilizabile în rețeaua proprie și 500 de minute utilizabile în rețelele naționale”

Pentru utilizatorii finali cu dizabilități vizuale, se propune configurarea pachetelor de servicii mobile care să conțină 2.000 de minute utilizabile în rețeaua proprie și 500 de minute utilizabile în rețelele naționale, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA, și, la cererea utilizatorului, un volum de date de 5 GB, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA, tariful total recomandat al pachetului fiind de 4 euro/lună, inclusiv TVA” , informează ANCOM.

Furnizorii sunt obligați să pună la dispoziția acestora materiale informative în format accesibil, unde vor fi prezentate funcțiile, dar și modul în care echipamentele cu pricina îi pot ajuta pe aceștia.

Citește și: România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin. Victorie decisivă cu Macedonia de Nord

Citește și: Avertismentul îngrijorător lansat de Ursula von der Leyen pentru această iarnă! UE riscă să nu poată asigura suficiente rezerve de gaz