Veste bună pentru români. O nouă zi de sărbătoare, legea a fost promulgata de Klaus Iohannis

Legea care instituie Ziua Sportului Românesc, în prima duminică a lunii iunie, promulgată de președintele Iohannis.

12 dec. 2022, 23:08
Veste bună pentru români. O nouă zi de sărbătoare, legea a fost promulgata de Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a promulgat legea.

Preşedintele Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea „Zilei Sportului Românesc” în prima duminică din luna iunie, se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ministerul Sportului, Muzeul Sportului şi direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, organizează anual, de „Ziua sportului românesc”, în fiecare reşedinţă de judeţ şi în municipiul Bucureşti, programe şi manifestări publice, se precizează în legea promulgată de Klaus Iohannis.

Românii pot beneficia de pensie pentru anii lucraţi în statele UE. Condiţiile pentru a încasa „pensie comunitară”

Programele şi manifestările publice promovează sportul de masă, sportul de performanţă, sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Finanţarea evenimentelor dedicate „Zilei sportului românesc” se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

Zile libere de la stat de Crăciun şi Revelion 2023. Anunţ oficial, de câte zile libere beneficiază angajații

Autorităţile administraţiei publice locale sprijină material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor publice, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

Autorităţile administraţiei publice locale pun la dispoziţie, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosinţă gratuită, cu ocazia desfăşurării evenimentelor dedicate „Zilei sportului românesc”, mai prevede legea.