Veste bună pentru români! O nouă zi naţională urmează să fie votată

Publicat: Luni, 30 Aprilie 2018 12:22 // Actualizat: Luni, 30 Aprilie 2018 12:22 // Sursa: romaniatv.net

Un grup de 26 de parlamentari PSD au iniţiat un proiect legislativ prin care vor ca 14 septembrie să devină zi de sărbătoare.

Un grup de 26 de parlamentari PSD au iniţiat un proiect legislativ prin care vor ca 14 septembrie să devină Ziua Naţională a Constructorului. Potrivit iniţiatorilor, autorităţile publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile non-guvernamentale vor organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile.

Potrivit expunerii de motive din proiectul legislativ, construcţiile reprezintă o pondere foarte mare din PIB, reunind peste 10% din forţa de muncă a României.

"Rezultatul muncii constructorilor este într-o continuă interacţiune cu fiecare cetăţean, fie că este vorba despre domeniul public, fie despre cel privat. Breasla Constructorilor a reuşit să se impună în economia românească reprezentând deseori, chiar dacă în această perioadă acest sector nu este reprezentat la adevărata sa valoare în PIB-ul românesc", se mai arată în sursa citată.

ZILE LIBERE 2018: Când se recuperează ziua de 30 aprilie. Ce se întâmplă cu orele elevilor

De asemenea, iniţiatorii afirmă că la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală: podul Feteşti – Cernavodă, cunoscut sub numele de "Podul Anghel Saligny" sau „Podul Carol I".

În acelaşi proiect mai este precizat faptul că cei aproape 400.000 de lucrători din domeniul construcţiilor "merită o astfel de atenţie", deoarece forţa de muncă este deficitară, iar "tinerii nu mai sunt atraşi de meseriile din construcţii, de regulă, meserii grele".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Zi Naţională zile libere Ziua Naţională a Constructorului
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7204
RON
24 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H