Veste bună pentru românii din străinătate: La un leu investit primesc unul de la stat

Publicat: Vineri, 12 Februarie 2016 09:57 // Actualizat: Vineri, 12 Februarie 2016 10:54 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Economiei vrea să atragă românii de peste hotare pentru a investi agoniseala realizată peste hotare în ţară.

Ministerul pregăteşte un fond de investiţii pentru românii din diaspora care vor să îşi îi deschidă o afacere în România. La fiecare leu investit, cei care lucrează în străinătate primesc un leu de la statul român.

Sumele ar putea ajunge până la 50.000 de lei şi ar fi nerambursabili. Granturile se vor alocă doar pentru cei care au firme şi vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, informează surse guvernamentale, citate de PRO TV.
 
"Există câteva modele de succes de exemplu 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care românii din diaspora vor să le facă", a declarat vicepremierul Costin Borc.
 
Pe de altă parte, cei aproape 50.000 de studenţi români aflaţi la studii în străinătate se pot înscrie din această vară, să facă practică în consulatele şi ambasadele României din lume.

"Va fi probabil iniţial o perioada de 3 luni în timpul verii, dar eu o văd că şi un lucru constant. Pentru că sunt studenţi în anii mai mari care au doar câteva ore pe săptămâna şi care pot să-şi permită să lucreze. Avantaj pentru ambele părţi. Noi beneficiam de nişte oameni care vin cu dinamism şi idei mult mai bune, iar dumnealor îşi pot completă cerinţele pe care le au pentru a-şi găsi un job mai departe", spune Costin Borc.
 
Anunţurile vor fi postate pe site-ul dedicat programelor de practică: intership.gov.ro. Dacă modelul aplicat deja în ţară va fi extins şi pentru ambasade, atunci studenţii vor primi şi bani pentru lunile lucrate. În plus, o parte dintre aceşti tineri ar putea fi tentaţi să lucreze în administraţie, unde guvernul caută oameni tineri şi cu idei.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Costin Borc granturi românii din străinătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 17:00
...unde guvernul caută oameni tineri şi cu idei. Totul va fi mai bine pentru cei care doresc un viitor mai altfel decât până acum. Sursă articol. POATE EŞTI INTERESAT ŞI DE......
13 feb 09:54
Răspunde | Votează email 0 email
Anton
Dl ministru sa le dea bani romanilor din tara care doresc sa dezvolte o afacere,pe cei plecati dincolo nu-i intereseaza si nici nu pun botul la asemmenea povesti!...
12 feb 18:26
Răspunde | Votează email 0 email
maria
O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: [email protected]
12 feb 10:17
... Ministerul Economiei vrea să atragă românii de peste hotare pentru a investi...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H