Veste bună pentru şoferii bucureşteni. Un nou pod va prelua din traficul infernal până la finalul anului

Un nou pod din capitală va putea fi terminat până la sfârșitul anului. Acesta se află în faza ultimelor două teste, iar, dacă rezultatele vor fi pozitive, acesta va putea fi deschis până în sărbători.

06 nov. 2023, 13:30
Veste bună pentru şoferii bucureşteni. Un nou pod va prelua din traficul infernal până la finalul anului
Un nou pod din capitală va putea fi terminat până la sfârșitul anului

Deschiderea unui nou pod, care ar putea să le ofere bucureștenilor o variantă ușoară de a evita traficul infernal, va avea loc în partea de sud a Bucureștiului. Momentan, acesta se află în faza ultimelor teste. Dacă rezultatele vor fi pozitive, pasajului suprateran îi va fi inaugurat până la sfârșitul anului acesta.

Citește și:Primarul Daniel Băluță, reales cu unanimitate de voturi președinte al Organizației PSD Sector 4

Podul, denumit „Europa Unită”, trece prin ultimul set de teste, care va demonstra dacă este sau nu gata să fie deschis pentru trafic. Directorul Departamentului de Rezistența Materialelor, Tuneluri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Ionuț Răcănel, declară pentru Digi24: „Testele de astăzi au drept scop măsurarea într-un regim dinamic a unor parametrii. Vom măsura comparații pe trei direcții.”

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: „Forțați să nu mai construim în oraș, să ne ducem spre periferie, am construit către periferie. Orașul s-a dezvoltat considerabil și ne trezim că avem o imensă problemă a traficului”.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Momentul estimat deschiderii pasajului este undeva la sfârșitul acestei luni. Sperăm ca până la data de 1 decembrie acest pasaj să poată să fie funcțional.”

Bucureștean: „Acum să vedem cum e, cum s-au făcut și celelalte , la Berceni și … s-au făcut și la comuna Berceni și sus e ambuteiajul foarte mare.” Bucureștean: „E traficul infernal. Abia așteptăm să se deschidă.” Bucureștean: „Da, e o investiție utilă, dar să vedem când s-o da drumul și cât de bine se va fluidiza traficul.

Pasajul suprateran Europa Unită va face legătura între bulevardul Alexandru Obregia, bulevardul Metalurgiei și șoseaua Turnu Măgurele.

O nouă stație de metrou va fi deschisă curând pe magistrala Berceni-Pipera

Pe magistrala de metrou Pipera -Berceni se va mai adăuga o stație, Tudor Arghezi, la distanță de 1,5 km de stația Berceni, spre Șoseaua de Centură. Trenurile vor circula pe la suprafață.

Citește și:Ion Rădoi a câștigat procesul cu Metrorex! Fostul lider al Sindicatului Liber Metrou ar putea fi reangajat

Lucrările de construcții au fost finalizate la stația supraterană de metrou Tudor Arghezi și a fost semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. În același timp, Primăria Sectorului 4 se ocupă de demersurile pentru alocarea bugetului de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și implicit Metrorex, pentru a putea fi efectuată punerea în funcțiune cu călători.