Veste bună pentru toţi angajaţii din România: Ar putea primi mâncare gratis la locul de muncă

Angajaţii din România ar putea uita de grija mesei de la serviciu şi a "pachetului" din geantă. O iniţiativă legislativă prevede ca toţi cei care muncesc legal în România ar putea beneficia de o masă caldă la prânz oferită de către angajator.

09 feb. 2016, 07:09
Veste bună pentru toţi angajaţii din România: Ar putea primi mâncare gratis la locul de muncă

”Văd zilnic cum săracii oameni mănâncă hrană rece la serviciu, ce îşi aduc de acasă. De multe ori, nu au nimic în geantă, pentru că nu au bani, şi rabdă foame. Unii se duc la tot felul de magazine şi îşi cumpără sandwich-uri sau mâncare caldă la caserole, cu care vin apoi la locul de muncă. Este o mare pierdere de timp pentru angajaţi. Unii se îmbolnăvesc de stomac pentru că nu se hrănesc corespunzător, din lipsa banilor”, a declarat senatorul UNPR, Constantin Popa, iniţiatorul legii.

Senatorul vrea ca valoarea mesei să fie de 15 lei pe zi, iar angajatul să o primească la locul de muncă, în aşa fel încât să nu mai fie nevoit să plece pentru a-şi cumpăra mâncare. Pe lângă beneficiile aduse salariatului, senatorul spune că, prin această iniţiativă, angajatorul îşi va fideliza angajatul şi se vor crea noi locuri de muncă în industria alimentară, notează Libertatea.

„Cred că dacă le-am oferi posibilitatea ca la prânz să beneficieze de o masă caldă plătită de angajator în valoare de până la 15 lei nu ar fi o mare povară pentru acest stat. În acest fel oamenii nu vor mai sta flămânzi la muncă şi vor da un randament mult mai bun”, ne-a mai spus Constantin Popa.

Valoarea mâncării calde a angajatului va fi dedusă din profitul companiei, fie ea de stat, fie privată.