Veste bună pentru toţi fanii sporturilor auto, pilotul a ieşit din comă

Pilotul ecuadorian Juan Manuel Correa a ieşit din comă, au anunţat medicii sâmbătă. 

RomaniaTV.net
21 sept. 2019, 08:25
Veste bună pentru toţi fanii sporturilor auto, pilotul a ieşit din comă

Grav rănit în accidentul care s-a soldat cu moartea lui Anthoine Hubert la 31 august, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, la o cursă de F2, pilotul ecuadorian Juan Manuel Correa a ieşit din comă, a anunţat familia.

El fusese plasat în comă pentru a ajuta la însănătoşirea sa. Correa este conştient, dar nu complet treaz, a anunţat familia, care a precizat că pilotul suferă de răni la coloana vertebrală şi la picioare, fiind spitalizat la terapie intensivă a Londra, din 3 septembrie.

„Prioritatea medicală este acum tratarea rănilor, care nu au fost tratate la intervenţia de urgenţă iniţială. Medicii s-au angajat într-o cursă contracronometru pentru o operaţie majoră în vederea minimalizării unor răni ireversibile la piciorul drept. Dar nu pot opera atât timp cât plămânii nu sunt pregătiţi să suporte o operaţie de lungă durată”, a anunţat familia.

Familia pilotului a mai spus că starea acestuia a trecut de la critică la gravă.

La 31 august, la Spa-Francorchamps, pilotul de 22 de ani al echipei Arden, Anthoine Hubert, şi-a pierdut viaţa.

Totul a început pe urcarea Eau-Rouge-Raidillon, unde piloţii de Formula 2 depăşesc viteza de 250 de kilometri pe oră. Fiul lui Jean Alesi, Giuliano, de la Trident, a început să scape de sub control monopostul său, din cauza unei pene de cauciuc.

Maşina lui Alesi a avut tendinţa să vireze dreapta, francezul a tras de volan şi monopostul s-a mişcat în partea opusă, lovind zidul de protecţie din stânga.

Elveţianul Ralph Boschung, tot de la Trident, aflat în spatele lui Alesi, a frânat şi şi-a mutat monopostul spre dreapta, pentru a evita maşina din faţă.

La rândul lui, Hubert a făcut aceeaşi manevră în spatele lui Boschung şi, după ce acesta din urmă a pierdut viteză, nu a putut să evite contactul cu maşina Trident.

„Arden-ul” francezului a pierdut aripa faţă şi ajuns în zidul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, de unde a ricoşat înapoi pe pistă.

Britanicul Jordan King de la MP Motorsport şi indonezianul Sean Gelael de la Prema au apucat să treacă şi au scăpat nevătămaţi după ce bucăţi de fibră de carbon desprinse de pe maşina lui Hubert au lovit „halo-urile” monoposturilor lor.

Din nefericire, ecuadorianul Juan Manuel Correa de la Sauber Junior a intrat în plin în monopostul avariat al lui Hubert. Coliziunea dintre maşina Sauber şi monopostul Arden avea să ducă la decesul lui Hubert. La rândul lui, Correa s-a ales cu ambele picioare fracturate.

Toată această înşiruire de evenimente a durat 11 secunde.

Născut la Lyon, Hubert a câştigat anul trecut campionatul GP3, cu echipa ART, performanţă care i-a adus promovarea în F2, la echipa Arden. Sezonul acesta, el a câştigat două curse în Formula 2 şi ocupa locul 8 în clasamentul general. Anthoine Hubert făcea parte din programul Renault de dezvoltare a tinerilor piloţi.