Veste bună pentru toţi fanii Stelei: Anunţul făcut de ministrul Apărării

Premisele unei înţelegeri între clubul de fotbal Steaua şi Armată sunt favorabile. Ministrul Apărării şi-a exprimat optimismul cu privire la găsirea unui numitor comun.

20 mart. 2016, 10:46
Veste bună pentru toţi fanii Stelei: Anunţul făcut de ministrul Apărării

„Într-o lună ne întoarcem în Ghencea. În câteva luni avem şi sigla”mărturisea Becali în urmă cu patru zile, în direct la Digi Sport. Mulţi au privit cu rezerve spusele patronului roş-albaştrilor, în condiţiile în care MApN-ul, în comunicatul oficial postat după întâlnire, nu dădea foarte multe detalii în acest sens.

Totuşi, lucrurile par să fi intrat în linie dreaptă spre o înţelegere, lucru recunoscut de ministrul Apărării, Mihnea Motoc. Acesta a dat garanţii că Armata nu doreşte să îi pună beţe în roate echipei de fotbal, dimpotrivă: se caută găsirea celei mai bune soluţii pentru ambele părţi.

Vrem să venim cu o deschidere totală şi bune intenţii. Am imprimat această notă de deschidere şi sunt extrem de încurajat de rezultatele acestei prime intâlniri. A fost interesant şi impresionant chiar faptul că am fost, iată, pe aceeaşi lungime de undă. Şi noi, MApN-ul, şi cei de la clubul Steaua, prin vocea lui Gigi Becali. Sigur că ne-ar bucura ca ei să folosească şi stadionul. Este bine că a început discuţia„, a declarat ministrul, pentru ProTV.

Întrebat despre evaluarea mărcii la o sumă considerată de mulţi ca fiind exagerată (57,3 milioane de euro), ministrul a explicat că Ministerul nu poate fi suspectate de nimic. O firmă specializată s-a ocupat de tot, iar evaluarea nu poată fi contestată cu argumente valabile.

Evaluarea a fost făcută după o metodă foarte sofisticată de calcul. Evaluarea nu o face MAPN-ul, ci o firmă specializată în aşa ceva. Au fost luate în vedere toate disciplinele sportive, nu numai clubul de fotbal„, a mai spus Mihnea Motoc.

De notat faptul că ministrul a confirmat faptul că arena din Ghencea va intra într-un amplu proces de modernizare, însă nu a oferit detalii suplimentare despre capacitate sau despre suma care urmează să fie investită.