Veste bună pentru toţi românii! Fiscul a făcut un anunţ important despre obligaţiile fiscale

Ministerul Finanţelor Publice (MFP), prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziţia contribuabililor, în sediile unităţilor fiscale teritoriale, calculatoare destinate autoservirii pentru a facilita îndeplinirea obligaţiilor fiscale, potrivit unui comunicat al ministerului.

RomaniaTV.net
06 mai 2019, 13:47
Veste bună pentru toţi românii! Fiscul a făcut un anunţ important despre obligaţiile fiscale

Prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Potrivit normelor legale în vigoare, Declaraţia unică se depune online, până la data de 31 iulie 2019.

„Contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităţilor fiscale, pentru a-şi crea cont în Spaţiul Privat Virtual (SPV) şi pentru a beneficia şi de alte servicii electronice puse la dispoziţie de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale”, se menţionează în comunicat.

Ministerul subliniază faptul că aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziţie contribuabililor de către Agenţia fiscală şi Ministerul Finanţelor Publice.

Lista sediilor unităţilor fiscale în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăseşte pe site-ul instituţiei, www.anaf.ro, la secţiunea Servicii oferite de ANAF.

De asemenea, „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi transmisă ANAF şi prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

MFP roagă contribuabilii să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic al ANAF în perioada termenului limită de depunere.