Veste bună pentru Ucraina! SUA anunță un nou ajutor militar și financiar

Statele Unite ale Americii pregătesc un nou ajutor militar și financiar pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari.

23 nov. 2022, 22:07
Veste bună pentru Ucraina! SUA anunță un nou ajutor militar și financiar

Guvernul american anunță noi livrări de armament către Ucraina!

Astfel, Statele Unite vor furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de circa 400 de milioane de dolari, ”pentru a o sprijini să se apere în faţa atacurilor fără oprire” ale Rusiei, a anunţat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, relatează AFP, conform Agerpres.

Ajutorul vine în urma atacurilor brutale cu rachete ale Rusiei asupra civililor din Ucraina.

„Vom continua să susţinem Ucraina atât timp cât va fi nevoie, astfel încât să poată continua să se apere singură şi să fie în cea mai puternică poziţie posibilă la masa negocierilor când va fi momentul potrivit” pentru negocieri, a declarat Antony Blinken.

Oficialul american a precizat că acest pachet include muniţii suplimentare pentru sistemele antiaeriene NASAMS, 150 de mitraliere grele cu termoviziune pentru contracararea dronelor, muniţii suplimentare pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS, 200 de obuze ghidate de calibrul 155 mm, plus alte echipamente care provenim din stocurile armatei SUA.

Citiți și: Continuă bombardamentele în Ucraina în ziua în care Rusia a fost declarată „stat sponsor al terorismului”! Locuitorii din Kiev au rămas acum și fără apă

Odată cu acest nou ajutor, asistenţa militară pe care Washingtonul a oferit-o Ucrainei de când Joe Biden este preşedinte al SUA ajunge la circa 19,7 miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

La începutul lunii octombrie, Joe Biden a avut o conversație telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Președintele Statelor Unite l-a anunțat pe președintele ucrainean că va acorda un nou ajutor militar de 625 de milioane de dolari.

„Astăzi am vorbit cu președintele Zelenski pentru a sublinia faptul că SUA nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a teritoriului ucrainean de către Rusia. Mi-am reafirmat angajamentul de a continua să sprijin în continuare Ucraina, inclusiv prin noul pachet de asistență pentru securitate de 625 de milioane de dolari, prezentat astăzi. Rămânem pregătiți să impunem costuri severe oricărei entități care sprijină pretinsa anexare a Rusiei și vom continua să mobilizăm lumea în sprijinul eforturilor Ucrainei de a-și apăra democrația”, a scris Joe Biden, pe Facebook.

Today I spoke with President Zelenskyy to underscore that the U.S. will never recognize Russia’s purported annexation of…

Posted by President Joe Biden on Tuesday, 4 October 2022

 

Citiți și: Putin scoate artileria grea! Ce model de tanc trimite pe frontul de luptă din Ucraina