Veste cruntă de la Guvern, pentru milioane de români: gata cu ajutoarele de la stat

Gata cu ajutoarele de la stat pentru milioane de români. Guvernul tocmai a luat decizia. PSD + PNL vrea să colecteze mai mulți bani de la cetățeni.

09 iul. 2023, 12:31
Veste cruntă de la Guvern, pentru milioane de români: gata cu ajutoarele de la stat

Vești proaste pentru cei mai săraci dintre români. Guvernul PSD + PNL a decis eliminarea voucherelor, respectiv a ajutoarelor pentru plata facturilor la energie.

Ministrul Energiei din partea PNL, Sebastian Burduja, a precizat că măsura plafonării facturilor ar putea rămâne în vigoare strict pentru consumatorii vulnerabili, și pentru cetățenii care, chiar și cu ieftinirile la facturi, nu vor fi în stare să le acopere fără un ajutor financiar din partea statului.

Românii ar putea primi din ce în ce mai puține vouchere „anti-sărăcie”

Până în anul 2025, românii vor putea beneficia în continuare de politica de compensare și plafonare a energiei, însă această măsură se va aplica doar clienților vulnerabili cu venituri mici.

Următoarea tranșă de 700 de lei ar urma să fie livrată beneficiarilor în luna septembrie 2023. Vestea nefericită este că această tranșă ar putea fi ultima. Voucherele de energie nu vor mai exista de la începutul anului viitor, cel mai probabil.

Comisia Europeană a cerut Guvernului României mai multă celeritate în privința deciziilor necesare pentru adoptarea unui buget mai realist, fără excese

Guvernul a ținut cont de poziția Bruxellesului. Concret, Comisia Europeană a recomandat statului român să nu mai acorde subvenții și să folosească banii economisiți pentru a reduce deficitul.

Marți, 4 iulie, a avut loc o scădere a prețului energiei electrice pe piața europeană, după ce a intrat în rețea energia produsă de parcurile solare.

Tendința crește puternic în Europa. Bruxellesul are ca prioritate creșterea numărului de parcuri solare și implicit, reducerea dependenței de combustibilii fosili.

Informaţia a fost confirmată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, tot de la PNL.