Veste CUMPLITĂ pentru Cristi Borcea. Procurorii au cerut pedeapsa maximă în DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Curtea de Apel Bucureşti a judecat un nou termen în dosarul în care Cristi Borcea este anchetat în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din Constanţa. Prejudiciul provocat de fostul acţionar dinamovist este estimat la aproximativ 20 de milioane de euro. Borcea are deja două condamnări în două dosare diferite, una de 6 ani şi 4 luni, cealaltă 3 ani şi 6 luni.

30 mart. 2017, 11:37
Veste CUMPLITĂ pentru Cristi Borcea. Procurorii au cerut pedeapsa maximă în DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Cristi Borcea ar putea sta şi mai mult în spatele gratiilor. Omul de afaceri este anchetat într-un dosar de retrocedări ilegale de plaje în judeţul Constanţa, în care prejudiciul total este de 114 milioane de euro. Dosarul a fost deschis în urmă cu aproape 9 ani şi a avut până acum 100 de termene, fără să se dea însă o soluţie definitivă.

Alături de Borcea, în acest dosar mai sunt anchetaţi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, dar şi mandatari, notari public, foşti şi actuali funcţionari în Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru. Procuorii au cerut pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristi Borcea, în timp ce pentru alţi inculpaţi au solicitatea încetarea anchetei, deoarece faptele s-au prescris în cei 9 ani scurşi de la începutul dosarului.

Cristi Borcea este deja în închisoare, după ce a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni în Dosarul Transferurilor, într-o decizie pronunţată pe 4 martie 2014. De asemenea, a mai primit o condamnare de 3 ani şi 6 luni în dosarul în care judecătoarea  Geanina Terceanu a fost condamnată pentru luare de mită. Cele două pedepse au fost contopite şi a rezultat o condamnare de 7 ani şi 10 luni de închisoare.