Veste cumplită pentru Ianis Hagi! Cât de gravă este accidentarea internaţionalului român şi când ar putea reveni pe teren

Ianis Hagi este accidentat încă din luna ianuarie, atunci când a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat. În acel moment, medicii i-au transmis tânărului fotbalist român că va sta departe de gazon aproximativ 6 luni de zile.

09 iul. 2022, 22:35
Veste cumplită pentru Ianis Hagi! Cât de gravă este accidentarea internaţionalului român şi când ar putea reveni pe teren

Din păcate pentru Ianis Hagi perioada de recuperare s-a prelungit, după cum a anunțat antrenorul scoțienilor, Giovanni van Bronckhorst. Antrenorul lui Rangers, a transmis că Ianis Hagi are probleme serioase și că nu va juca până după pauza pentru Campionatul Mondial, care e între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Ianis Hagi ar putea juca cel mai devreme în perioada Crăciunului, dar, mai probabil, va reveni pe teren în startul anului 2023.

”Este o accidentare foarte complicată, nu va putea reveni înainte de pauza pentru Cupa Mondială”, a spus Giovanni van Bronckhorst, citat de The Scottish Sun.

Totodată, antrenorul olandez a vorbit despre nevoia de alte două transferuri de profil ofensiv.

„Suntem în continuare ocupați. Trebuie să avem succes în întregul sezon. Cred că mai e nevoie de două transferuri în zona de atac, aceasta este ținta”, a nai spus Giovanni van Bronckhorst.

Citeşte şi: Performanţă senzaţională la Wimbledon! Două jucătoare din România se duelează în finala celui mai important turneu de tenis

Ultimul meci jucat de Ianis Hagi datează din 21 februarie, data în care a fost titular cu Stirling, în Cupa Scoției, dar a fost înlocuit după doar 14 minute din cauza accidentării care s-a dovedit a fi foarte gravă.

Ianis Hagi va rata, astfel, și cele două meciuri pe care echipa națională le mai are de disputat în această ediție de Liga Națiunilor, în Finlanda și cu Bosnia pe teren propriu, ambele programate în septembrie, dar şi un posibil transfer în această vară, în contextul în care presa din Turcia vorbea zilele trecute despre un interes al lui Galatasaray.

Fotbalistul lui Rangers nu a fost prezent la lot în iunie, când România a pierdut cu Muntenegru, 0-2 și 0-3, și cu Bosnia, 0-1, și a învins reprezentativa Finlandei cu 1-0.

Înaintea accidentării, Ianis Hagi adunase 27 de meciuri, 4 goluri și 4 pase decisive în sezonul 2021/2022.

Citeşte şi: Vlad Stancu, noua senzaţie a nataţiei din România, o nouă medalie la Europenele de Juniori de la Otopeni GALERIE FOTO