Veste de ULTIMĂ ORĂ pentru români. Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 1 ianuarie 2020

Prețul energiei electrice pentru populație nu se va modifica la începutul anului viitor, anunţă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

23 dec. 2019, 16:50
Veste de ULTIMĂ ORĂ pentru români. Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 1 ianuarie 2020

Tarifele reglementate pentru energia electrică livrată clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă vor rămâne neschimbate, începând cu 1 ianuarie 2020.

„Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a avut, ca punct principal pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă. Ca urmare a deciziei luate astăzi, nivelul tarifelor reglementate aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă se menţin la nivelul celor aflate în vigoare, la acest moment”, se arată în comunicatul ANRE.

Orban: Liberalizarea pieţei la energie electrică şi gaze naturale nu se va face de la 1 ianuarie 2020

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, afirma săptămâna trecută că este convins că ANRE nu va modifica tarifele pentru consumatorul casnic nici la energie electrică, nici la gaze.

„Sunt convins că de la 1 ianuarie ANRE nu va modifica tarifele nici la energie electrică, nici la gaze naturale pentru consumatorul casnic, adică pentru populaţie, indiferent dacă a apărut acum în piaţă că tariful de distribuţie şi tariful de transport cresc cu 3%. Eu sunt convins că preţul energiei electrice şi gazelor naturale pentru clientul casnic nu va creşte”, declara ministrul Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, România şi-a asumat că până la 31 decembrie 2020, se ridice şi restricţia de vânzare a energiei electrice de către producători către furnizori pentru clienţii casnici, care era stabilită printr-un ordin al ANRE. De la 1 ianuarie va fi abrogată şi taxa de 2% pe cifra companiilor din energie, energie electrică şi gaze naturale.