Veste excelentă despre Simona Halep. Şeful Federaţiei Române de Tenis a făcut marele anunţ

Simona Halep este suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022, iar acum aşteaptă un prim verdict din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) în funcţie de care va decide dacă va face sau nu apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

15 dec. 2022, 12:55
Veste excelentă despre Simona Halep. Şeful Federaţiei Române de Tenis a făcut marele anunţ

Veste excelentă despre Simona Halep. Între timp, apărătorii fostului lider WTA au găsit persoana care a manipulat, accidental, medicamentul din cauza căruia românca a fost depistată dopată, astfel că Simona Halep poate scăpa de suspendare sau va primi una destul de scurtă. Acest lucru a fost confirmat şi de preşedintele al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac. „Nu mai ştiu nimic despre Simona, doar ce citesc şi eu. Se pare că lucrurile merg pe un făgaş bun. Eu am ferma convingere că va ieşi bine şi, mai mult decât atât, am ferma convingere că Simona este curată”, a afirmat George Cosac.

Citeşte şi: Unde a dispărut sparring-partner-ul Simonei Halep în plin scandal de dopaj. A fost omul de încredere al lui Patrick Mouratoglou

Descoperirea de ultimă oră poate însemna nu doar dovedirea nevinovăţiei româncei, ci chiar anularea oricărei suspendări! „O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu „Evrenzo” (a cărui substanță activă este roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, susţin avocații români și francezi ai Simonei Halep, care vin cu probe,teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante / Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS).

Citeşte şi: Bombă în scandalul de dopaj al Simonei Halep. A fost găsită persoana care a contaminat-o involuntar cu roxadustat!

Astfel, probele adunate de agenția particulară de investigație și documentate de casele de avocatură română și franceză angajate de Simona Halep) au calitatea argumentativă de a dovedi „lipsa vinovăției” și, în baza unei balanțe a probabilităților considerată opțiunea cea mai posibilă, perioada de suspendare să fie suprimată, desființată!