Veste excelentă pentru mămicile din România. Când vor primi bonusul de 2.000 de lei

Vești uriașe pentru mămicile din România. Marcel Boloș a anunțat când vor beneficia femeile de sprijinul de 2.000 de lei și care sunt categoriile vizate.

14 mai 2023, 09:02
Veste excelentă pentru mămicile din România. Când vor primi bonusul de 2.000 de lei
Care mămici din România beneficiază de sprijinul de 2.000 de lei

Mamele din România așteptau cu nerăbdare această perioadă, deoarece urmeză să beneficieze de un sprijin de la stat. Ministrul Marcel Boloș a declarat care este data exactă când femeile vor primi suma de 2.000 de lei. Acești bani sunt destinați unei anumite categorii. Totodată, decizia de a spijini această categorie a venit în urma unei analize atent efectuate.

Citește și: Vouchere pentru mămici. Mai mulți bani pentru femeile care tocmai au născut. Tichetele valorice se ridică la 2000 de lei

Cei 2.o00 de lei vor fi virați în conturile mămicilor din România în data de 26 mai, conform declarațiilor făcute de Marcel Boloș. Această sumă va fi acordată sub formă de vouchere, care pot fi utilizate strict pentru îngrijirea bebelușilor. Acestea mai au de așteptat aproximativ două săptămâni până la momentul când se vor putea bucura de acești bani.

„Pe data de 26 mai anunţ în premieră la dumneavoastră că vom vira banii pentru tinerele mame”, a transmis Marcel Boloș, conform Antena 3 CNN.

Care mămici din România beneficiază de sprijinul de 2.000 de lei

Nu toate mamale din România beneficiază de acest sprijin. Acesta este destinat femeilor care fac parte din categorii defavorizate și care nu dispun de banii necesari pentru a-și îngriji bebelușul. Femeile care se încadrează pot să se bucure de această sumă la nașterea primului copil. Conform datele, în categoria vizată se încadrează aproximativ 15.000 de tinere din România.

Mai mult de atât, suma de 2.000 de lei nu a fost stabilită la întâmplare. Până la setarea acestui cuantum au fost realizate analize de piața, în care au fost studiate prețurile articolelor și lucrurilor care sunt necesare pentru un nou născut. În cele din urmă, statul s-a hotărât asupra acestei sume, iar voucherele au fost setate la 2.000 de lei. Acești bani vor fi plătiți din fonduri europene.

Acesta este unul dintre demersurile care au ca scop creșterea natalității în România. Țara noastră se confruntă cu o situație extrem de delicată din acest punct de vedere, fiind vorba de cea mai scăzută natalitate din istoria recentă. În acest sens statul caută să motiveze tinerele cupluri și tinerele femei să ia decizia de a face un copil. Din aceeași politică de susținere a creșterii natalității, face parte și proiectul demarat de Gabriela Firea și Ministerul Familiei, care decontează fertilizarea în vitro pentru femeile care au dificultăți în a rămâne însărcinate.

Citește și: Meniul incredibil primit de mămici, la o maternitate din Timișoara. „Gust amar îți lasă în gură”