Veste excelentă pentru părinţi: indemnizaţii care ajung şi la 8.500 de lei pe lună

Publicat: Marţi, 22 Octombrie 2019 11:28 // Actualizat: Marţi, 22 Octombrie 2019 11:32 // Sursa: romaniatv.net

Cei care adoptă copii beneficiază, potrivit legii actuale, de un concediu de acomodare și de o indemnizație aferentă în valoare de 1.700 de lei pe lună. Potrivit unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat, această indemnizaţie ar putea fi mai mare decât cea din prezent pentru persoanele singure care vor să adopte.

Proiectul pentru modificarea art.50 din Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei a fost adoptat tacit de Senat şi are drept scop încurajarea adopţiilor.

Modificările din actualul proiect prevăd ca persoanele singure care adoptă un copil să primească un concediu de acomodare mai scurt, numai şase luni, dar vor beneficia de o indemnizație mai mare. Concret, persoanele singure vor putea beneficia, dacă măsurile din proiect vor ajunge să se aplice. În prezent, atât cei singuri, cât și familiile care adoptă un copil beneficiază de un concediu de acomodare de cel mult un an. Indemnizația aferentă concediului de acomodare ar urma să fie calculată altfel. Aceasta va reprezenta 85% din media veniturilor nete obținute în anul anterior adopției.

Banii intră pe card zilele următoare. Veste bună pentru zeci de mii de români

În momentul de față, indemnizația pentru aceste persoane este de 1.700 de lei.

Indemnizația de acomodare va fi plafonată  la 8.500 de lei, dar nu va putea fi mai mică decât indemnizația din prezent (1.700 de lei).

Proiectul de lege urmează să intre în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional. Legea astfel adoptată trebuie să fie promulgată de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adopţie bani bani de la stat bani pentru părinţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H