Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

Klaus Iohannis ne anunță că restricțiile de circulație se ridică de Paște și că credincioșii vor putea să participe la slujbele de Înviere.

21 apr. 2021, 12:28
Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

Klaus Iohannis a făcut declarații despre restricțiile de Paște. E o veste nemaipomenită pentru crendincioși.

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Și pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanții Bisericii, în special cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe.

În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește.

Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte intră în biserică. Creștinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia Paștile, și eu îmi doresc, și așa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfășoare în liniște și în bună rânduială.

Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări. Deci, nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a declarat Iohannis.

Iohannis: Pandemia nu s-a terminat!

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii miercuri, după ce a efectuat o vizită oficială la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați din judeţul Ilfov. Vizita preşedintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care de astăzi începe vaccinarea în centrele mobile din România.

„Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulţumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum şi pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record.

Pe de altă parte, sunt foarte bucuros că foarte multă lume vine la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locaţiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip. Se face pur şi simplu fără programare şi oamenii pot veni în comuna lor la centrul de vaccinare.

Vom continua campania de vaccinare. Se vor deschide noi centre.Vom găsi noi modalităţi pentru a veni în întâmpinarea cetăţeanului care doreşte să se vaccineze. Este extrem de important!

Am văzut că în aceste zile s-a dezbătut foarte mult pro-contra restricţii, pro-contra vaccinare. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Aceste restricţii doar diminuează impactul. Vaccinurile sunt sigure şi previn apariţia unor forme grave a bolii. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieşim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite ca la vară să mergem în concediu, la spectacole. Contez pe voi toţi să participaţi la această campanie de încurajare a vaccinării”, a mai spus Iohannis.