Veste excelentă pentru Simona Halep înainte de apelul la TAS: „Sentinţa va fi mult diminuată”

Președintele Federației Române de Tenis este optimist în cazul Simonei Halep, care aşteată motivarea pentru a face apel la TAS.

16 oct. 2023, 22:31
Veste excelentă pentru Simona Halep înainte de apelul la TAS: „Sentinţa va fi mult diminuată”

Suspendată pentru 4 ani în scandalul de dopaj în care a fost implicată, pentru Simona Halep singura cale de atac a rămas Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv. Președintele FR Tenis crede că pedeapsa acesteia se va reduce semnificativ.

George Cosac, încredere totală în revenirea Simonei Halep: „O va face la cel mai înalt nivel”

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit cu mult optimism despre cazul Simonei Halep. Acesta consideră că la TAS i se va da dreptate și va reveni mult mai repede pe teren.

Suplimentul care i-a curmat cariera Simonei Halep, recomandat de Mouratoglou, este cel mai ieftin de pe piaţă. Costă un dolar, mai puţin decât o doză de cola
„Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată. Eu am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

Sigur că am fost mulţi cei care ne-am dat cu părerea, dar până nu avem hotărârea defintivă şi de la TAS, mai bine să nu ne pronuţăm. Dar am încredere în caracterul Simonei.

Simona reprezintă un brand pentru România şi ani de zile a fost un vid al performanţelor în sport. A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei.

Simona Halep şi avocaţii ei se contrazic în declaraţii. Ce se întâmplă cu procesul împotriva firmei care i-a vândut suplimentul care ar fi fost contaminat
Aşteptăm răspunsul de la TAS. Eu sunt convins că-şi va dori să revină pe terenul de tenis. Dacă o va face, o va face doar la cel mai înalt nivel. Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată” – a declarat George Cosac, pentru Orange Sport.

Simona Halep va face apel împotriva suspendării sale pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Acesta este anunțul făcut încă de pe 12 septembrie.  ”Continui să mă antrenez şi să fac tot ce stă în puterea mea să îmi exonerez numele de aceste acuzaţii false şi să revin pe teren. Intenţionez să fac apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate”, a declarat Halep.

Jucătoarea a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Cazul Simonei Halep pe scurt:

  • Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022.
    Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
    Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
    Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.