Veste fabuloasă pentru Simona Halep! Tenismena e tot mai aproape de a-și îndeplini visul: „Am completat formularul

Simona Halep are șanse tot mai mari să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară. Tenismena a depus deja un formular, iar ajutoarele sunt de partea ei în ceea ce privește o posibilă performanță în Franța.

18 apr. 2024, 13:30
Veste fabuloasă pentru Simona Halep! Tenismena e tot mai aproape de a-și îndeplini visul: „Am completat formularul
Veste fabuloasă pentru Simona Halep! Tenismena e tot mai aproape de a-și îndeplini visul: „Am completat formularul

Simona Halep este la un pas de a-și îndeplini visul de la concura la Paris, în cadrul Jocurilor Olimpice din această vară.

Citește și: Bombă în fotbal: Simona Halep, acţionară la Farul Constanţa! Gică Hagi ar urma să deschidă şi o academie de tenis!

Veste fabuloasă pentru Simona Halep! Ar putea participa la JO de la Paris

Jucătoarea de tenis a revenit în competiții la Miami după ridicarea suspendării pentru dopaj, însă a fost nevoită să își ia o scurtă vacanță pentru a se reface în urma unei accidentări. Totuși, dorința ei de la participa la JO de la Paris rămâne vie, mai ales că a mai exprimat-o și înainte de a-i fi ridicată pedeapsa.

„Mi-aş dori tare mult să pot să mă calific, dar, din ce am înţeles, sunt şanse minime. Să joc la Olimpiada de la Paris ar fi minunat, dar nu vreau să-mi fac speranţe prea mari. Sunt şanse minime, pentru că nu am clasament şi trebuie să fiu în primele 60-70, cam aşa”, a afirmat Simona Halep.

Totuși, fosta lideră mondială și dublă câștigătoare de Grand Slam ar putea primi un wild-card din partea organizatorilor, acordat pe baza performanțelor anterioare în circuitul WTA. În acest sens, formalitățile solicitate au fost deja îndeplinite, având drept ajutor mai multe persoane ce au susținut-o încă de la începutul carierei.

„Simona împreună cu managerul, avocatul și Darren Cahill au completat formularele pentru Jocurile Olimpice de la Paris! M-am ocupat de formular, pentru că Federația Română de Tenis este cea care completează acel formular”, a anunțat Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis.

Posibila prezență a Simonei la Paris ar însemna revenirea ei după o pauză de 12 ani la competiția olimpică. Ea a mai luat startul la Londra în 2012, însă atunci a pierdut încă din primul tur. Patru ani mai târziu i-a fost teamă de virusul Zika și a renunțat la participarea la JOîn 2016, iar în 2021, la Tokyo, a lipsit din cauza unei accidentări.

Celelalte jucătoare din România care s-ar putea regăsi între cele 64 de sportive la Olimpiada de Paris ar putea fi Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, la simplu, și Monica Niculescu la dublu. În ceea ce o privește pe Irina Begu, și la ea s-a încercat obținerea unei derogări.

„Irina are clasamentul protejat, undeva la 49 (nr. poziție în clasamentul WTA). Are o prezență cu Polonia, cât de cât, ar fi o derogare”, a mai precizat Moraru.

Citește și: Simona Halep, testată de urgenţă antidoping la Bucureşti! Prima reacţie a fostului lider WTA: „E mai greu decât mă aşteptam”