VESTE GROAZNICĂ pentru microbişti. Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie nu mai are mult de trăit: „Abia mai deschide ochii”

Gerd Müller, 75 de ani, legendarul golgeter german, suferă din 2015 de Alzheimer, boală agravată și de demență, fiind de mai multe luni la terapie intensivă.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 17:26
VESTE GROAZNICĂ pentru microbişti. Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie nu mai are mult de trăit: „Abia mai deschide ochii”

Soţia fostului mare fotbalist, Uschi, care nu îl mai poate vizita din cauza pandemiei de Covid, a declarat cotidianului german Bild că acesta se află într-o stare din ce în ce mai rea.

„El nu mai mănâncă aproape deloc, abia mai poate înghiți. Stă întins în pat tot timpul, are momente rare de luciditate.

E asa de bine atunci când deschide ochii pentru câteva clipe. Spune Da sau Nu doar din clipitul pleoapelor.

A fost mereu un luptător, mereu curajos. Și acum e așa, chiar dacă stă cu ochii închiși și abia mai deschide gura.

Dar pare calm și cred că nu suferă, se stinge încet-încet,” a dezvăluit Uschi Muller, soția lui Gerd Muller.

Supranumit „bombardierul”, datorită celor 68 de goluri în 62 de meciuri pentru RFG, fostul atacant a fost elogiat de Karl-Heinz Rummenigge. „Unul dintre marii fotbaliști ai lumii. Fără el, Bayern și naționala nu ar fi ajuns la nivelul actual. Mereu umil și rezervat, a rămas inegalabil”, spune directorul executiv al clubului bavarez.

Müller a reușit o „dublă” în finala CE 1972 (3-0 cu URSS), fiind cel mai bun marcator al turneului, și a dat golul victorios în finala CM 1974 cu Olanda (2-1). Deține recordul de goluri într-un sezon al Bundesligii, 40 în 1971-72, și are 398 de reușite în 453 de prezențe la Bayern în campionat.

Citeşte şi: Ajax Amsterdam are 11 jucători infectaţi cu Covid şi va deplasa doar 17 fotbalişti pentru meciul cu Midtjylland din Champions League